Fra venstre: Thomas B. Bø, administrerende direktør i Bonum AS og akkvisisjonssjef Anders Bakken Eriksen. Begge er godt fornøyd med fjoråret og at de har nådd målet med å øke tomtebanken til 10 milliarder. Foto: Girlcrush

Har tomtebank på ti milliarder

– Bonum leverte på konsernnivå en omsetning på 247 millioner kroner og et årsresultat på 94,7 millioner kroner, sier Thomas B. Bø, administrerende direktør i Bonum AS.

Publisert Sist oppdatert

På spørsmål om hvordan de ser på tallene for 2017, svarer han slik:

– Omsetningen er redusert fra 2016, som følge av flere salg av eiendom og eiendomsporteføljer i AS. Omsetningen viser ikke hele bildet hverken på topp eller bunn og antall prosjekter i tomtebanken har økt betydelig gjennom året. Når det gjelder omsetning av eiendom resultatføres jo ikke den før eiendommen er solgt til sluttbruker.

– Hvordan var 2016 sett opp mot 2017?

– I likhet med 2016 har vi solgt eiendom og eiendomsporteføljer som er strukturert i AS. Utsalgsverdien på eiendom i 2017 er rundt 50 % høyere enn i 2016. Samlet sett havnet vi over fjoråret og er fornøyd med det, sier han.

Nådd målet– I fjor uttalte dere til Estate Nyheter at dere hadde som mål å øke tomtebanken til 10 milliarder. Hvor nær er dere det målet?

– Alle har jobbet iherdig mot å nå dette og før sommeren signerte vi de siste prosjektene som økte utviklingsverdien til i overkant av 10 milliarder kroner i estimerte utsalgsverdier. Vi er meget fornøyd med det og jeg vil gi en stor takk til alle ansatte som har gjort det mulig å faktisk komme ditt – nesten et halvt år før tiden, svarer Bø.

LES OGSÅ: Låner i obligasjonsmarkedet til 9 prosent

Om utsiktene for markedet fremover anser han sannsynligheten for et dramatisk og vedvarende fall i boligprisene for å være lav, gitt situasjonen ellers med en sterk økonomisk utvikling, lav arbeidsledighet og historisk lave renter, som igjen tilsier lave grader av mislighold og at forholdene for en generelt høy etterspørsel bør være tilstede.

Powered by Labrador CMS