15 MÅL: Skanska har kjøpt Lade Gartneri – en 15 mål stor tomt på Lade i Trondheim, og planlegger å bygge 220-280 boliger i nytt boligprosjekt.(Foto: Google Maps)

Her skal Skanska bygge opp mot 280 boliger

Skanska har kjøpt Lade Gartneri i Trondheim og planlegger å bygge 220–280 boliger.

Publisert

– Trondheim er et viktig strategisk område for Skanska Eiendomsutvikling, og denne tomten er akkurat det vi har vært på utkikk etter. Tomten ligger høyt i terrenget, syd/vest vendt med utsikt mot byen og med kollektivt trafikktilbud i direkte nærhet. Her skal vi utvikle et flott boligprosjekt, sier Thorbjørn Brevik, konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling.

Tomten er på 15 mål, og Brevik påpeker at kjøpet av denne eiendommen underbygger Skanska Eiendomsutvikling sin strategi om å utvikle eiendom på sentrale tomter i de største byene i Norge.

– Vi ser etter flere sentrale prosjektmuligheter i Trondheim by, både for bolig men også for kontor og hotell. Også i partnerskap med andre aktører, sier han.

LES OGSÅ: Her vil Skanska bygge 344 boliger (+)

Et område i utvikling– Vi tok et viktig strategisk valg i 2017 om at alle våre nye boligprosjekter skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM-NOR. Boligprosjektet på Lade vil derfor utvikles etter denne sertifiseringen. Dette vil sikre boligkjøperen et bedre og tryggere hjem, samtidig som at vi som utvikler tar det ansvaret vi har for å skulle bidra til å løse miljøutfordringene vi står overfor, sier Brevik.

– Nå skal vi i gang med utvikling av selve prosjektet, og har mange gode planer, sier Brevik og avslutter: – Dette er et område som er rikt på kulturminner, og det er flere bygg i nærheten med høy antikvarisk verdi. Dette tar vi selvsagt med i våre planer, og ser på hvordan vi best mulig kan utvikle et boligprosjekt som vil tilføre Lade og beboerne noe nytt og flott som kommer flere til gode.

 

Powered by Labrador CMS