Det lysner i kontormarkedet i Bergen. Foto: Shutterstock.

Ledighetsfall for tredje halvår på rad

Kontorledigheten i Bergen faller for tredje halvår på rad.

Det kommer frem i en fersk oppdatering fra DNB Næringsmegling. Ifølge analytiker Magnus Havikbotn Jacobsen har kontorledigheten i Bergen falt til 7,8 prosent, noe som innebærer at nærmere 50 000 kvadratmeter kontorareal enten er blitt fylt opp eller konvertert det seneste året.

Det er i Bergen Sør at ledigheten har falt mest. Ifølge DNB Næringsmegling har andelen ledig kontorareal i området falt fra over 15 prosent til 7 prosent i løpet av ett år. Området har slitt med mange oljerelaterte virksomheter som har hatt nedskjæringer, men økningen i oljeprisen har ført til bedre tider for mange av leietakerne i sektoren. Den viktigste årsaken til ledighetsfallet er at Sandslihaugen 30 nå nærmer seg å bli fullt utleid. «Fylkeskommunen har valgt å rehabilitere sitt nåværende kontorbygg i Sentrum, og mens renoveringen pågår har de valgt å leie det gamle Statoil-bygget på Sandsli frem til 2022. Dette betyr at 570 ansatte midlertidig flytter inn i Statoilbygget som i lengre tid har slitt med høy ledighet, tross en risiko for at hele el deler av dette igjen kan bli stående ledig etter 2022», skriver DNB Næringsmegling om eiendommen.

Næringsmegleren tror kontorledigheten vil fortsette å falle i Bergen. «Med en forventning om økt sysselsettingsvekst, flere konverteringsprosjekter og ikke minst lav forventet nybygging på kort sikt tyder det meste på at ledigheten vil fortsette å synke», skriver DNB-analytikeren.

Powered by Labrador CMS