Trond Frigaard er grunnlegger og hovedeier i Frigaard Property Group.

Bygger stort utviklings- og entreprenørselskap

Frigaard Property Group kjøper entreprenøren Alento..

Publisert Sist oppdatert

Samtidig med at Frigaard Property Group kjøper Alento, tar selskapet over alle aksjene i stålkonstruksjonsselskapet Metacon. Ifølge Frigaard Property Group er oppkjøpet en del av selskapets strategi for å bygge et ledende entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap. Samtidig hentes det inn 300 millioner kroner i et obligasjonslån. Målet er å vokse kraftig i de kommende årene.

– Alento er en perfekt match med oss. På kort tid har Alento bygget opp unik kompetanse innen eiendomsutvikling, og sammen ser vi frem til å utvikle selskapet videre, sier Trond Frigaard, grunnlegger og hovedeier i Frigaard Property Group.

Den Drammen-baserte bygg- og anleggsentreprenøren omsatte for 433 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet var 24 millioner. Etter oppkjøpet vil Frigaard Gruppen eie 75 prosent av Frigaard Property Group. Ledende ansatte i Alento og Metacon vil eie 25 prosent av Frigaard Property Group. Det sammenslåtte selskapet vil omsette for 1 milliard kroner i 2018. Ordrebøkene for er fulle for både 2018 og 2019.

– Vi er markedsledende som entreprenør og eiendomsutvikler i fylkene rundt Oslo. Med en stadig utvikling av disse områdene ønsker vi å vokse videre. Gjennom vår siste finansieringsrunde har vi bygget opp finansielle muskler og ser etter både attraktive tomter og selskaper, sier Frigaard.

– Gjennom Frigaard Property Group blir vi en komplett entreprenør og eiendomsutvikler på Østlandet. Vi ser frem til å være en del av selskapets offensive vekststrategi, sier Kristian Lindland, daglig leder i Alento.

Powered by Labrador CMS