Nyheter

Bygger stort utviklings- og entreprenørselskap

Frigaard Property Group kjøper entreprenøren Alento..

Trond Frigaard er grunnlegger og hovedeier i Frigaard Property Group.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Samtidig med at Frigaard Property Group kjøper Alento, tar selskapet over alle aksjene i stålkonstruksjonsselskapet Metacon. Ifølge Frigaard Property Group er oppkjøpet en del av selskapets strategi for å bygge et ledende entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap. Samtidig hentes det inn 300 millioner kroner i et obligasjonslån. Målet er å vokse kraftig i de kommende årene.

– Alento er en perfekt match med oss. På kort tid har Alento bygget opp unik kompetanse innen eiendomsutvikling, og sammen ser vi frem til å utvikle selskapet videre, sier Trond Frigaard, grunnlegger og hovedeier i Frigaard Property Group.

Den Drammen-baserte bygg- og anleggsentreprenøren omsatte for 433 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet var 24 millioner. Etter oppkjøpet vil Frigaard Gruppen eie 75 prosent av Frigaard Property Group. Ledende ansatte i Alento og Metacon vil eie 25 prosent av Frigaard Property Group. Det sammenslåtte selskapet vil omsette for 1 milliard kroner i 2018. Ordrebøkene for er fulle for både 2018 og 2019.

– Vi er markedsledende som entreprenør og eiendomsutvikler i fylkene rundt Oslo. Med en stadig utvikling av disse områdene ønsker vi å vokse videre. Gjennom vår siste finansieringsrunde har vi bygget opp finansielle muskler og ser etter både attraktive tomter og selskaper, sier Frigaard.

– Gjennom Frigaard Property Group blir vi en komplett entreprenør og eiendomsutvikler på Østlandet. Vi ser frem til å være en del av selskapets offensive vekststrategi, sier Kristian Lindland, daglig leder i Alento.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Forsøk på forsikringssvindel ga fire år i fengsel
Juss
Kontrakt for LINK arkitektur
Aktuelt
Forvandler den 130 år gamle bygården til topp kontorer
Aktuelt
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Mva-kompensasjon – frem krav om nettoprinsipp
Juss
Stor-Oslo Eiendom styrker ledergruppen
Karriere
Oslo Tennisklubb skal bygge leiligheter (+)
Bolig
Kirken vil bygge boliger på St. Hanshaugen (+)
Bolig