Nyheter

Fredriksen inn i Bulk Infrastructure

John Fredriksens selskap Geveran Trading går inn med ny egenkapital i Bulk Infrastructure.

John Fredriksen blir med på emisjon i Bulk Infrastructure. Foto: Scanpix/Reuters/Ints Kalnins
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det skriver Bulk Infrastructure i en melding til Oslo Børs. Selskapet, som har et børsnotert obligasjonslån, er pliktig til å sende meldinger til børsen som kan ha betydning for prisingen av selskapets obligasjoner.

Ifølge meldingen skal Bulk Infrastructure gjøre en emisjon på mellom 400 og 550 millioner kroner. Selskapet har fått forhåndstegninger fra Bulk Industrier (eies av CEO Peder Nærbø) og John Fredriksens Geveran Trading for minimum 400 millioner kroner.

– Vi er veldig fornøyd med å få Geveran om bord som investor i Bulk. Vi har en ambisjon om å gjøre Norge, og våre to prosjekter N01 Campus og Oslo Internet Exchange, til stor internasjonale huber for bærekraftig digital infrastruktur, sier Peder Nærbø.

Han mener Geverans enorme erfaring i de internasjonale markedene vil bli verdifullt for selskapet.

Bulk Infrastructure utvikler to store digitale infrastrukturprosjekter i Norge. Ved N01 Campus i Vennesla utvikler Bulk en datasenterpark som kan drifte opp mot 2000 MW med energi fra vannkraft. Bulk bygger også en ny internasjonal undervanns fiberkabel som går fra Kristiansand og N01 Campus til USA, Irland og Danmark. Prosjektet er en del av den transatlantiske fiberkabelen Havfrue, som er en felles prosjelt mellom Bulk, Google, Facebook og Aquacomms.

– Vi vil tilby langsiktig infrastrukturavtaler på Havfrue-kabelen til operatører og datasenter-kunder for å ta ut Norges enorme overskudd på fornybar energi til datasenterbransjen. For å oppnå kredibilitet i de internasjonale markedene og for å sikre muligheter som Havfrue med globale ledere som Google og Facebook har vi valgt å gjøre disse investeringene med egenkapital. Vi mener en sterk finansiell posisjon også vil hjelpe Bulk med å opprettholde sin rolle som den ledende eiendomsutvikleren innenfor industri og logistikk i Norge, suer Nærbø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir sjef i Fritzøe Eiendom
Karriere
Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo
Juss
Boliger for 10 milliarder kroner ga rekord
Aktuelt
Sosiale medier tar over boligsalget
Tech
Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet
Aktuelt
Se alle Pluss-saker
Storkjøp for nesten en halv milliard (+)
Transaksjoner
Flere boligblokker på Bekkestua
Bolig
Har hentet 1,6 milliarder til eiendomskjøp
Aktuelt
Slipper å bruke hele eiendommen til barnehage – vil bygge 130 boliger (+)
Bolig