Byråd Hanna E. Marcussen sier hun tar tilbakemeldingene fra Kommunerevisjonen alvorlig. (Foto Roy Tjomsland)

Plan- og bygg overholder ikke lovpålagte frister

Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen, har bedt om konkrete tiltak fra Plan- og bygningsetaten etter rapport fra Kommunerevisjonen.

Publisert Sist oppdatert

Kommunerevisjonen i Oslo har foretatt en gjennomgang av 483 reguleringssaker i perioden april 2013 til desember 2017. I tillegg er det gjort en nærmere analyse av 37 enkeltsaker.

Konklusjonen i rapporten «Saksbehandlingstid reguleringsplaner» er at Oslo kommune ikke har overholdt lovpålagte frister i saksbehandlingen.

– Jeg tar tilbakemeldingene fra Kommunerevisjonen alvorlig, og har bedt om konkrete tiltak fra Plan- og bygningsetaten for å få ned saksbehandlingstiden. Jeg vil følge situasjonen tett for å se om tiltakene faktisk gir effekt, uttaler byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen, i en pressemelding.

Hun har også bedt Plan- og bygningsetaten om månedlig status på fremdrift «i hver eneste reguleringssak for å kunne følge dette opp nøye».

Plan- og bygningsetaten har iverksatt flere tiltak for å standardisere og effektivisere saksbehandlingen de siste årene, men Kommunerevisjonen påpeker at de fortsatt ikke er i mål for å nå de lovpålagte fristene.

Men også Byrådet får kritikk av Kommunerevisjonen. Årsaken er at sakene ikke blir forberedt raskt nok til politisk behandling og endelig vedtak i bystyret.

– Jeg har satt ned en arbeidsgruppe i min egen avdeling for å se om vi kan spare tid på våre egne arbeidsprosesser, sier Marcussen.

Hun påpeker at behandlingen på byrådssiden ikke bare innebærer faglig saksbehandling, men også tid til politiske avklaringer.

– De lovpålagte tidsfristene er utfordrende for de demokratiske prosessene i reguleringsarbeidet, noe også byrådet Røsland påpekte da fristene kom i 2013. Jeg får til stadighet henvendelser fra ulike aktører som ønsker mer tid til å kunne vurdere og uttale seg om saker som berører dem. Det er viktig at vi i saksbehandlingsprosessene også sikrer god demokratisk medvirkning, sier byråden.

Powered by Labrador CMS