A-lab har tegnet det nye prosjektet til Bane NOR i Kristiansand.

Vil bygge ved jernbanen

Bane NOR Eiendom har aldri vært nærmere utbygging av Quadrum-prosjektet ved jernbanestasjonen i Kristiansand.

Publisert Sist oppdatert

– Etter 26 års arbeid med planlegging og mye motstand hadde det vært veldig bra om vi kom i gang. Vi er i ferd med å trykke på startknappen, jeg ser lyset i enden av tunnelen, sier prosjektdirektør Gunnar E. Nøding i Bane NOR Eiendom til Fædrelandsvennen.

Prosjektsjef Ingvald Berntsen forteller at det nå er avklart internt at dersom Bane NOR blir leietaker i bygget, vil man gå i gang med utbyggingen. Det til tross for at en eventuell kontrakt med Bane NOR vil utgjøre bare 30 prosent av det totale arealet.

– Vi satser på å sende inn rammesøknad i høst, prosjektere fram til jul og at spaden går i jorda i første kvartal neste år, sier Berntsen til Fædrelandsvennen.

Prosjektet, som har navnet Quadrum, kan komme på fem bygg på til sammen 40 000 kvadratmeter med kontor, hotell, boliger og handel. Føste bygg på 6500 kvadratmeter skal ferdigstilles i tredje kvartal 2020.

Bane NOR Eiendom må konkurrere med andre gårdeiere om leiekontrakten med Bane NOR på grunn av loven om offentlige anskaffelser. Et av kriteriene til Bane NORs nye lokaler er at de skal være i nærheten av jernbanen.

Powered by Labrador CMS