Foto: Estate Media, Plan- og bygningsetaten, Marius Viken,

50 mektigste: De fem siste kandidatene

Her er de fem siste kandidatene til kåringen Eiendomsbransjens mektigste.

Publisert

Estate Nyheter nyheters lesere skal kåre eiendomsbransjens mektigste. Av 50 personer med stor påvirkningskraft innenfor eiendom, har vi presentert fem kandidater hver dag, i alfabetisk rekkefølge. Etter at alle er presentert, får leserne anledning til å stemme over hvem de mener er eiendomsbransjens mektigste.

Les også: Kårer eiendomsbransjens mektigste

Les også: Kandidater 1-5

Warbo, Jan-Erik

Jan- Erik Warbo har gått alene til Sydpolen, vært på ekspedisjoner til Grønland og besteget en rekke av verdens høyeste fjell. Warbo AS gjorde sin første eiendomsinvestering i 1997, før selskapet i 2005 solgte storparten til Kenmore Investment. Satt igjen med en eiendomsportefølje på en drøy milliard kroner. Er spesielt aktiv i Asker-området.

Greit å vite: Har seilt en strekning tilsvarende tre ganger rundt jorda.

 

Les også: Kandidater 6-10

Les også: Kandidater 11-15

Wenaas, Lars

Lars Wenaas fra Måndalen utviklet fra slutten av 1970-tallet arbeidsklæprodusenten Wenaas. Fortjenesten ble investert i eiendom. De siste årene har har bemerket seg med en rekke investeringer i alpinanlegg og hoteller. Wenaasgruppen er et av de største hotelleiendomsselskapene i Skandinavia med 25 hotelleiendommer og årlige leieinntekter på en milliard kroner.

Greit å vite: Eier Oslo Plaza

 

Les også: Kandidater 16-20

Les også: Kandidater 21-25

de Vibe, Ellen

Direktøren for Plan- og bygningsetaten i Oslo siden 1999 har selv uttalt at man ikke blir popstjerne av å være byplansjef i Oslo. Det kan nok stemme, men til gjengjeld retter alle eiendomsfolk seg i ryggen når man hører navnet Ellen de Vibe. Som byplansjef er det hun som bestemmer hvordan nye og gamle bygg skal bli, og Ellen de Vibe er kjent for ikke å la seg presse av folk som ikke liker avgjørelsene hennes.

Greit å vite: Anmeldte i 2010 en arkitekt for telefonterror, etter at denne hadde trakassert de Vibe verbalt gjennom to år.

Les også: Kandidater 26-30

Les også: Kandidater 31-35

Wahl, Camilla

Camilla Wahl er oppvokst med eiendom gjennom familiebedriften Wahl Eiendom. Hun har vært involvert i driften siden hun var 18 år, og kjenner derfor markedet for næringseiendom svært godt. Wahl Eiendom eier og forvalter om lag 135.000 kvadratmeter handels- og kontoreiendom og har i tillegg 160.000 kvadratmeter under utvikling.

Greit å vite: Bladde opp en kvart milliard kroner for det siste bygget i Barcode-rekken i Bjørvika.

 

Les også: Kandidater 36-40

Les også: Kandidater 41-45

Wilberg, Janne

Byantikvaren i Oslo er en kommunal etat i Oslo med ansvar for bygnings- og kulturminnevern. Byantikvaren avgir uttalelse til en stor del av byggesakene i Oslo, særlig i indre by. I saker etter plan- og bygningsloven gir Byantikvaren faglige råd til Plan- og bygningsetaten, som har myndighet i slike saker. Janne Wilberg er sjef for Byantikvaren.

Greit å vite: Ble i mars i 2016 innstilt på seks nye år som byantikvar.

Powered by Labrador CMS