Foto: Estate Media, Aker, CF-Wesenberg, Schage Eiendom, Selvaag Eiendom.

50 mektigste: Nye kandidater er klare

De fem seneste kandidatene til kåringen Eiendomsbransjens mektigste er klare.

Publisert Sist oppdatert

Estate Nyheter nyheters lesere skal kåre eiendomsbransjens mektigste. Av 50 personer med stor påvirkningskraft innenfor eiendom, vil vi presentere fem kandidater hver dag, i alfabetisk rekkefølge. Etter at alle er presentert, får leserne anledning til å stemme over hvem de mener er eiendomsbransjens mektigste.

Ringnes, Christian

Christian Ringnes er oldebarn av Ellef Ringnes, som sammen med broren Amund startet Ringnes Bryggeri i 1877. Siden 1984 har han vært en aktiv eiendomsinvestor og er i dag største eier og administrerende direktør i Eiendomsspar og Victoria Eiendom. I 2001 kjøpte Ringnes den forfalne Ekebergrestauranten i Oslo, pusset den opp og åpnet restauranten på nytt påsken 2005. I 2003 åpnet han i Oslo sentrum også verdens eneste miniflaskemuseum.

Greit å vite: Er god til å spå utviklingen i eiendomsmarkedet.

Røkke, Kjell Inge

Kjell Inge Røkke er en av landets rikeste, en formue han har bygget opp gjennom fiskeri og industrivirksomhet. De siste årene har markert seg stadig sterkere i eiendom, blant annet gjennom samarbeid med John Fredriksen og OBOS. Han er også inne i hotell og har betydelig eiendomsmasse som han leier ut til Aker Solutions, som han selv eier.

Greit å vite: Har en anslått formue på nærmere ti milliarder kroner (ifølge Kapital).

Les også: Kandidatene sist tirsdag

Sandnes, Roar

Roar Sandnes er arbeidende styreformann i Akershus Eiendom, som er blant landets største selskaper innen eiendomsrådgivning. Både de ansatte og aksjonærene har god grunn til å være fornøyd med det arbeidet Sandnes gjør, med meget gode resultater på bunnlinjen. Resultatene kommer som følge av god leveranser innen eiendomsrådgivning, som dekker feltene transaksjoner, utleie, analyse, verdivurdering og leietakerrådgivning.

Greit å vite: Står bak årvisse bonusdryss i millionklassen til ansatte og aksjonærer.

Les også: De fem første kandidatene

Les også: Kandidatene sist onsdag

Schage, Knut

Knut Schage forvalter sammen med broren Bjørn en av Norges største eiendomsporteføljer gjennom familieselskapet Schage Eiendom. Bilarvingene eide frem til 2014 halvparten av kjøpesenteret Steen & Strøm, som de solgte til det amerikanske investeringsfondet Madison. Har satset milliardbeløp i Litauen.

Greit å vite: Barnebarn av Harald A. Møller, som startet med å importere folkevogn til Norge i 1948.

Les også: Mandagens kandidater

Schumann, Baard

Baard Schumann er administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA, et av Norges største boligutviklingsselskaper. Han var tidligere administrerende direktør i NCC Bolig, markedsdirektør i PEAB Bolig og regionsjef i DnB Eiendom DnB Eiendom. CVen viser at Schumann har god grunn til å mene noe om eiendomsmarkedet, og det gjør han ganske så ofte i media og ellers hvor det er mulig.

Greit å vite: Har bakgrunn fra radio, og har etablert flere radiostasjoner i Norge og Russland.

Les også: Kårer eiendomsbransjens mektigste

Les også: Kandidatene sist torsdag

Les også: Kandidatene sist fredag

Powered by Labrador CMS