Foto: Marte Gjerde, Tor Helge Solli/Tidens Krav, Mustad Eiendom, Espen Schive, Mellingsater/Larsen/DNB.

50 mektigste: Fredagens kandidater

Her er fem nye kandidater til kåringen Eiendomsbransjens mektigste.

Publisert Sist oppdatert

Den neste måneden skal Estate Nyheter kåre eiendomsbransjens mektigste. Av 50 personer med stor påvirkningskraft innenfor eiendom, vil vi presentere fem kandidater hver dag, i alfabetisk rekkefølge. Etter at alle er presentert, får leserne anledning til å stemme over hvem de mener er eiendomsbransjens mektigste.

Les også: Kårer eiendomsbransjens mektigste

Line, Olav

Olav Line har bekledt mange sentrale roller i eindomsbransjen gjennom de siste 20 årene. Perioden i Selvaag Eiendom ble kort, men som sjef i Mustad Eiendom har Line fått ansvaret for å utvikle Lilleakerbyen, som strekker seg på begge sider av Lysakerelven. Lysaker stasjon er landets tredje største kollektivknutepunkt, og dermed sier det selv at Lilleakerbyen ligger midt i et smørøye.

Greit å vite: Står med én fot i Oslo og én i Bærum.

Les også: Torsdagens kandidater

 

Løseth, Lars O.

Surnadal kan knapt kalles Norges navle, men det betyr ikke at nordmørsbygda ikke kan fungere fint som hovedkontor for kjøpesentertoppen Lars O. Løseth. Han grunnla Amfi og har i flere år samarbeidet tett med Olav Thon. Fikk ingen pengestøtte fra sin lokale bank da han startet virksomheten. Da han mange år senere ble tildelt en utviklingspris og 25.000 kroner av banken, ville han ikke ha pengene.

Greit å vite: Startet sin første dagligvarebutikk i 1967 i en 60 kvadratmeter stor låve.

Les også: Onsdagens kandidater

 

Løvenskiold, Carl Otto

Carl Otto Løvenskiold er Norges største skogeier med totalt 430.000 mål utmark og 3500 mål dyrket mark. Han eier nesten hele Nordmarka og det store Sørkedalsgodset. Løvenskiold er eneeier av Løvenskiold-Vækerø, som igjen eier byggevarekjeden Maxbo og bedriften Bærums Verk.

Greit å vite: En av de få i Norge som bærer tittelen godseier.

 

Les også: Tirsdagens kandidater

Løvstad, Olav T.

Bak enhver vellykket eiendomsutvikler står det gjerne en bank. I mange tilfeller er det DNB, hvor Olav T. Løvstad er leder for Seksjon Eiendom & Entreprenør. DNB er landets største bank, og dermed har Løvstad en sentral rolle når det kommer til hvem som skal få støtte til eiendomsprosjekter. Selv er han ikke noe glad i uttrykket markedsmakt, men det er liten tvil om at Olav Løvstad er sentral i hovedstadens utvikling.

Greit å vite: Ble overkjørt av et godstog i 1994, men reiste seg og kom knallsterkt tilbake.

Les også: De fem første kandidatene

 

Malling, Peter T sr.

På 1960-tallet leide Peter T. Malling sr. 15-20 industrieiendommer, og delte dem ut og leide ut med 10-årskontrakter. I 1971 utvidet han virksomheten gjennom å etablere landets første rene næringsmegler. I dag er Malling & Co en av de toneangivende rådgiverne innen næringseiendom i Norge.

Greit å vite: Oppfant ordet næringseiendom, det som før het industri- og forretningseiendom.

 

Powered by Labrador CMS