Bonum-partner og akkvisisjonssjef Anders Bakken Eriksen vil kjøpe flere boligprosjekter. Foto: Girl Crush.

Låner i obligasjonsmarkedet til 9 prosent

Eierselskapet til Bonum låner penger i obligasjonsmarkedet til en rente på 9 prosent.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er kapital som skal sikre vår videre vekst og samtidig sikre eiersituasjonen slik den er nå, sier akkvisisjonssjef Anders Bakken Eriksen i Bonum til Dagens Næringsliv, som skriver om planene om å hente 200 millioner kroner i obligasjonsmarkedet.

Betingelsene som skisseres for investorer er en løpetid på fire år og en rente på 8 prosent pluss 3 måneders NIBOR. Det tilsier med dagens rentenivå 9,03 prosent kupongrente. Bonum og dets prosjektselskaper har ifølge Dagens Næringsliv en rentebærende gjeld på over 400 millioner kroner fra før.

Ifølge en informasjon som Pareto har sendt til sine investorer, som Estate Nyheter har fått tilgang til, skal 10,25 millioner kroner av pengene brukes til å betale ned lån til tredjeparter. Resten skal brukes til å finansiere videre vekst. Bonum har en portefølje med 966 leiligheter fordelt på 40 prosjekter. Av disse er 72 leiligheter under bygging, 174 i utviklingsfasen mens 712 er i reguleringsfasen. Selskapet vil bruke store deler av beløpet fra obligasjonsutstedelsen til å gå inn i flere eiendomsprosjekter. Det er allerede identifisert 18 prosjekter som kan bli delvis finansiert av obligasjonslånet.

Powered by Labrador CMS