Rundt 150.000 personer besøkte «Memphis Mansion» (bildet) i Randers i fjor.

Skal bygge kopi av Graceland ved E-18

En kopi av Elvis Presley sitt hjem i Memphis er blitt en stor attraksjon i Danmark. Nå skal en lokal forretningsmann på investorjakt for å bygge en tilsvarende suksess på Brokelandsheia.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ønsker å skape næring, vekst og arbeidsplasser i Gjerstad kommune, og er sikker på at dette vil bli en like stor suksess som i Danmark, sier Morten Presthagen.

Han ble Elvis-fan som 3-4-åring, og besøkte Elvis sitt hovedhjem – Graceland i Memphis – i 2002. Graceland ble erklært for et nasjonalt historisk landemerke i 2006, og er det nest mest besøkte huset i USA etter Det hvite hus.

I 2011 ble verdens eneste kopi av Graceland åpnet, og det skjedde i den danske byen Randers. Ifølge Presthagen var det i fjor ca. 150.000 besøkende til huset, som har fått navnet «Memphis Mansion».

– Dette er blitt ett av Danmarks mest besøke turiststeder med Elvis-museum, Elvis-butikk, amerikansk diner og selskapslokaler. Mange av dem som har jobbet sammen med Elvis, kommer til Randers hvert år, forteller han.

Siden 2015 har Presthagen jobbet med å få til et tilsvarende konsept i Norge. Nå har han av Rose Eiendom fått opsjon på en tomt som ligger helt inntil YX 7-Eleven-stasjonen han driver ved E-18 på Brokelandsheia.

– Beliggenheten ved motorveien er perfekt. Her kjører jo også mange av dem som skal besøke dyreparken i Kristiansand, sier han.

Tanken er at huset på utsiden skal være en tro kopi av Graceland. I huset skal det være både amerikansk diner og selskapslokaler, samt Elvis-butikk og -museum. I dineren blir det selvsagt også mat med en rocka vri, for eksempel den berømte Elvis-sandwichen som er smørstekt med peanøttsmør, banan og bacon. Selskapslokalene kan blant annet brukes til jobbseminar og bryllupsfeiring.

– Elvis er fortsatt utrolig stor, derfor tror jeg at mange vil se på dette som en destinasjon i seg selv. Dessuten skal Elvis-innholdet i huset utvikles i samarbeid med Pål Granlund og den norske Elvis-klubben Flaming Star, forteller Presthagen.

Huset får trolig navnet «The King’s Mansion».

– Dette er et knallbra forretningskonsept, i tillegg til at det er gøy. Samtidig er det viktig for oss å lage et unikt museum for å vise Elvis fra sin beste side. Han er tross alt verdens største artist, og det må gjøres med respekt og seriøsitet. Ingen i Norden har mer kompetanse rundt Elvis enn Pål Granlund, sier Presthagen.

Pål Granlund har møtt Elvis flere ganger, og vært på ca. 50 av legendens konserter. Han har også en av verdens største Elvis-samlinger.

Morten Presthagen ble Elvis-fan som 3-4-åring,
Powered by Labrador CMS