50 PÅ TOPPEN: For første gang skal det avgjøres hvem som har mest makt i eiendom i Norge. Dette skal skje gjennom en kåring i regi av Estate Nyheter. (Ill.: Shutterstock)

Hvem er mektigst i eiendom?

Det vil bli avklart på Estate Nyheter i løpet av de nærmeste ukene. Og du kan være med på å avgjøre hvem dette blir.

Publisert

Den mest vanlige definisjonen på makt er evnen til å nå sine mål, om så mot andres vilje og interesser. Makt kan også defineres som muligheten til å påvirke, altså det å være med på å bestemme og oppnå resultater. Makt er et komplekst begrep – også i eiendom.

Eiendomsbransjen er stor og den fylles av mange mektige aktører. Noen har påvirkningskraft i form av den rent faktiske eiendomsmassen de eier, mens andre har en stilling som gjør at de blir lyttet til. Enkelte eier kanskje knapt eiendom i det hele tatt, men har en posisjon som gir beslutningsmyndighet som har stor betydning i eiendom. Andre kontrollerer et nettverk som i sum gir stor tyngde.

Systematisk gjennomgang

Estate Nyheter har valgt å la leserne kåre hvem som er de mektigste i eiendom i Norge. En systematisk gjennomgang av mange hundre aktører har ledet frem til en gruppe på 50 personer. De fleste på denne listen vil være godt kjent fra før, men det er ikke noen opplagt oppgave å svare på hvem av disse som har mest makt i eiendom.

En rekke mennesker med eiendomsbakgrunn har bistått i arbeidet med utvelgelsen, og det er lagt ned en grundig arbeid med en rekke kriterier. Imidlertid gjenstår den mest spennende delen, nemlig den som skal resultere i hvem som havner hvor på denne listen – og ikke minst hvem som havner øverst.

Du avgjør!

De forskjellige aktørene blir presentert i alfabetisk rekkefølge den nærmeste tiden, og det er altså du som avgjør hvem som skal plasseres hvor. Hver ettermiddag i to uker vil vi presentere fem kandidater. Deretter blir det én uke med stemmegivning før vinneren kåres.

Powered by Labrador CMS