Spacemaker: Bak (f.v.) Håvard Haukeland, Halvor Møll Nilsen, Hallvard Moian Nydal, Muhammad Adeel, Håkon Kongelf, Bendik Oliver Borgnes, Simen Braaten, Halvor Aurmo, Klara Vatn, Carl Christensen Foran (f.v.) Pål Eskild Rasmussen, Mikael Cabot, Max Melander, Simon Andersson Ikke tilstede: Nikolai Bratsberg, Ruben Schmidt Mällberg, Minjoo Choi, Erlend Bernstrøm og Magnhild Gjestvang

OBOS og AF Gruppen inn i Spacemaker

OBOS og AF Gruppen lanserer et nytt ventureselskap. Første investering er Spacemaker.

Publisert Sist oppdatert

Med sin løsning for å optimalisere utbyggingstomter, har Spacemaker ambisjoner om å revolusjonere eiendomsbransjen. Selskapet bruker kunstig intelligens som kommer opp med løsninger som er bedre enn det arkitekter og utviklere klarer med dagens metoder og verktøy.

Nå har gigantene OBOS og AF Gruppen tatt Spacemaker inn i varmen. De to selskapene har allerede etablert et kundeforhold med Spacemaker. Nå starter de et felles ventureselskap som skal investere i oppstartsvirksomheter innenfor bygg- og anleggsektoren. Deres første investering er nettopp Spacemaker.

– Vi er svært fornøyd med å få AF og OBOS inn som investorer i Spacemaker. Deres betydelige tilstedeværelse i eiendom og bygg -og anleggsbransjen er veldig verdifullt for utviklingen av våre nåværende og fremtidige produkter, sier CEO Håvard Haukeland i Spacemaker.

Investeringen gjøres gjennom selskapet Construct Venture, som skal opparbeide seg en portefølje av vekstselskaper som er med på å endre måten bransjen jobber på.

– Ikke bare skal Construct Venture være en attraktiv investor for oppstartsvirksomheter i vår sektor, men som store aktører i bransjen ønsker vi også å bidra med vår industrielle kompetanse inn i verdikjeden. Dette vil gi unge og spennende forretningskonsepter rettet mot vår sektor en unik mulighet, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Construct Venture vil investere i selskaper i en tidlig kommersialiseringsfase, med produkt eller tjeneste i avsluttende testfase samt et tydelig kundegrunnlag.

– Vårt samarbeid med OBOS blir en viktig kilde til finansiering av forretningsidéer som er nødvendig for å drive næringen fremover i en bedre og mer bærekraftig retning. I AF har vi brukt nysgjerrigheten vår i over 30 år til å finne gode løsninger som er med å effektivisere og videreutvikle arbeidet vårt. Med dagens teknologiutvikling tror vi også at mange løsninger er nødt til å komme utenfra, og Construct Venture skal bidra til at slike løsninger realiseres, sier konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen.

Powered by Labrador CMS