Nyheter

Henter ny milliard til eiendomskjøp

Eiendomsfondet NRP Eiendom 2018 Invest skal hente inntil en milliard kroner i egenkapital. Da kan det kjøpes eiendom for mellom 2 og 4 milliarder kroner.

NRP-fondet vil ha hovedfokus på det svenske markedet. Her er Rusta-bygget Norrköping, som NRP tidligere har kjøpt for et annet fond.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Etter en vellykket kapitalinnhenting før jul, er NRP igjen ute for å hente inn kapital til sitt seneste eiendomsfond. Denne gangen skal det hentes mellom 10 og 995 millioner kroner, og med en belåning på mellom 50 og 75 prosent betyr det at fondet ved maks innhenting av kapital kan investere mellom 2 og 4 milliarder kroner, avhengig av gjeldsandelen.

«Eiendomsporteføljen vil bestå av utvalgte investeringer innenfor næringseiendom relatert til logistikk, kontor, lager, lett industri, volumhandel og kombinasjonsbygg», skriver NRP i prospektet, og legger til at inntil 10 prosent av kapitalen kan plasseres i andre eiendomssektorer enn de nevnte. Eiendomsporteføljen skal hovedsakelig baseres på lange leiekontrakter, med et geografisk hovedfokus på Sverige. Sekundært vil det bli fokusert på Finland, Norge og Danmark.

Fondsselskapet har inngått avtale om prosjektilrettelegging med NRP Finans, som mottar 1 prosent av brutto eiendomsverdi multiplisert med egenkapitalandelen som kjøpes av fondsselskapet. Ved salg av eiendommer vil fondsselskapet betale 0,5 prosent av brutto eiendomsverdi (justert for eierandelen).

Tilrettelegger skal også motta tegningshonorar av investorene i forbindelse med emisjonen. Ved beløp over 5 millioner kroner, mottar tilretteleggeren 1 prosent av tegningsbeløpet. Fra 2,5 mill til 5 mill, er det 1,5 prosent, mens satsen er 3 prosent på tegninger på opp til 1 million kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
Skal behandle sak om badetomten på Stovner
Utvikling
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Selskapet bak MESH henter 40 mill
Tech
Her skal Fredensborg bygge boliger og næring
Bolig
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Bygger for 232 millioner kroner i Oslo øst
Aktuelt
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Foreslår mange hundre nye boliger på elvebredden (+)
Bolig