Nyheter

Leietakerne blir på hjemmebane

77 prosent av alle leietakerne på flyttefot holder seg i området de allerede er lokalisert.

Det er svært vanskelig å få bedrifter fra for eksempel Østensjøveien til å flytte til Oslo vest (og motsatt).
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i Akershus Eiendoms årlige flytteundersøkelse. Eiendomsrådgiveren har undersøkt 120 leietakere som bruker til sammen 120 000 kvadratmeter kontorareal. De har nylig har signert leiekontrakter, de har ikke reforhandlet eller forlenget den eksisterende kontrakten.

«Hvis 2016 var året for langdistanse-flyttinger, var 2017 året for de korte flyttingene. 77 prosent av alle leietakerne i undersøkelsen endte opp med å flytte innenfor samme område som de nå er», skriver Akershus Eiendom i sin markedsrapport for andre halvår og legger til at dette er 10 prosentpoeng høyere enn i 2016.

Akershus Eiendom opererer med områdene Oslo vest, Oslo sentrum/CBD og Oslo øst. Mens leietakere som bruker 59 600 kvadratmeter i Oslo øst (77 prosent) ble værende i samme område, ble leietakere som bruker 32 700 kvadratmeter i Oslo vest (64 prosent) værende i vest. Leietakere som leier 69 600 kvadratmeter (86 prosent) flyttet på seg internt i Oslo sentrum/CBD.

Mens bedrifter som leier 15 300 kvadratmeter i Oslo vest flyttet til sentrum, tok bedrifter med bare 4200 kvadratmeter veien fra sentrum til vest. Tallet (leietakernes kvadratmeter) som flyttet fra øst til sentrum og omvendt var henholdsvis 15 800 kvadratmeter og 7800 kvadratmeter. Fra øst til vest flyttet bedrifter som leier 2200 kvadratmeter, mens bedrifter med 3200 kvadratmeter flyttet fra vest til øst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Forsøk på forsikringssvindel ga fire år i fengsel
Juss
Kontrakt for LINK arkitektur
Aktuelt
Forvandler den 130 år gamle bygården til topp kontorer
Aktuelt
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Mva-kompensasjon – frem krav om nettoprinsipp
Juss
Stor-Oslo Eiendom styrker ledergruppen
Karriere
Oslo Tennisklubb skal bygge leiligheter (+)
Bolig
Kirken vil bygge boliger på St. Hanshaugen (+)
Bolig