Nyheter

Norconsult kjøper stort arkitektfirma

Norconsult har kjøpt 90 prosent av aksjene i Nordic – Office of Architecture.

Norconsult og Nordic - Office of Architecture finner sammen. F.v.: Per Kristian Jacobsen, Eskild Andersen, Gudmund Stokke, Bård S. Hernes. (Foto: Nordic – Office of Architecture)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Målet med oppkjøpet er at de to selskapene kan ta på seg de største arkitektur- og planleggingsoppgavene i Norden. Samtidig vil Nordic – Office of Architecture fortsette med samme ledelse som før, og 11 partnere blir med på eiersiden i «nye» Nordic.

– Selskapene utfyller hverandre godt, og med Norconsult får vi det vi det vi trenger for å videreutvikle en stor og langsiktig kvalitetskultur. Vi skal ha Norden som hjemmemarked og plattform for store, internasjonale oppdrag. Sammen blir vi enda sterkere i markedet, og bedre rustet til å møte det digitale skiftet i vår sektor. I sum gir dette bedre utviklingsmuligheter for alle arkitektene og rom for å skape fremragende arkitektur, sier styreleder og faglig leder Gudmund Stokke i Nordic – Office of Architecture.

Norconsult og Nordic har blant annet jobbet sammen om flyplassene Gardermoen og Flesland, LHL-sykehuset og sykehusene i Førde og Aker.

– Vi viderefører Norconsults allerede sterke satsing på arkitekturfagene, og styrker nå begge selskapenes konkurransekraft. For oss var Nordic det åpenbare valget. De har solid kompetanse og en kultur som passer godt med vår. Sammen kan vi tilby solid, nordisk tverrfaglig kompetanse og erfaring innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Nordic – Office of Architecture har i dag 170 ansatte i Oslo, København og London. Norconsult har 3350 ansatte fordelt på 93 kontorer i Norge og internasjonalt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Forsøk på forsikringssvindel ga fire år i fengsel
Juss
Kontrakt for LINK arkitektur
Aktuelt
Forvandler den 130 år gamle bygården til topp kontorer
Aktuelt
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Mva-kompensasjon – frem krav om nettoprinsipp
Juss
Stor-Oslo Eiendom styrker ledergruppen
Karriere
Oslo Tennisklubb skal bygge leiligheter (+)
Bolig
Kirken vil bygge boliger på St. Hanshaugen (+)
Bolig