SLUTTER: Morten Roland har sagt opp i DNB Næringsmegling. Hva han skal gjøre fremover vil han foreløpig ikke si noe om. (Foto: Privat)

Transaksjonstopp slutter i DNB Næringsmegling

Morten Roland, som har ledet transaksjonsteamet i DNB Næringsmegling, har sagt opp stillingen sin.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har hatt åtte fine år i DNB, men nå er tiden moden for å gjøre noe annet, sier Morten Roland.

Hva han nå skal gjøre vil han ikke ut med enda, men Roland sa opp jobben sin i påsken og på fredag ryddet han pulten sin i Bjørvika.

– Det var kort prosess, men sånn er det ofte i slike situasjoner uten at det er noen dramatikk i det, sier Roland, som legger til at selv om han ikke kommer til å bli sittende i DNBs lokaler, så vil han avslutte de oppdragene han er involvert i.

Sist gang vi snakket med Roland var i forbindelse med en artikkel om at transaksjonsteamet til DNB virkelig begynte å bite i fra seg. Samlet hadde transaksjonsavdelingen som Roland frem til og med i forrige uke ledet, et transaksjonsvolum på i underkant av ti milliarder kroner i 2017. Etter å ha bygget opp teamet over noen år må det derfor være kjedelig for Anne Helene Mortensen at lederen av teamet slutter.

– Det er alltid kjedelig når flinke folk slutter, men av og til kommer man til slike veiskiller, sier administrerende direktør i DNB Næringsmegling, Anne Helene Mortensen.

Hun legger til at de har et meget dyktig transaksjonsteam i Oslo og dette derfor ikke er dramatisk.

– Vi kan også ved behov rokere på ressurser internt slik at våre kunder blir ivaretatt på en god måte, sier Mortensen.

Hun må likevel ut i nok en rekrutteringsprosess. Nylig avsluttet hun en større rekrutteringsjobb i Bergen, hvor ny leder og megler er hentet inn.

– Det nye bergensteamet er allerede godt i gang med flere spennende oppdrag. Vi ønsker å benytte denne anledningen til å styrke transaksjonsteamet vårt i Oslo med både junior- og senior ressurser. Det er helt naturlig å fokusere ytterligere på vår fordel med tilstedeværelse i de fire største byene, i tillegg til samspillet med de andre avdelingene i banken, spesielt Markets. Vi skal være et one-stop-shop, sier Mortensen.

Hun tror det er tilfeldig at flere ledere har valgt å slutte med bare noen måneders mellomrom.

– De har fått muligheter som det ikke er så lett å takke nei til. Når medarbeidere slutter er det naturlig å snu seg rundt å se på hvilke muligheter som ligger der. Vi er optimister for året og har et godt momentum som vi skal opprettholde, sier Mortensen.

Powered by Labrador CMS