SOLGT: Skeie Eiendom har solgt to bygg i Gyldenløvesgate 2 til Mosvold Eiendom. (Foto: Næringsmegleren Sædberg & Hodne)

Kjøper attraktivt sentrumsbygg

Mosvold Eiendom er en av Sørlandets største eiendomsaktør. Nå har de fylt på en allerede velfylt portefølje.

Publisert Sist oppdatert

– Mosvold Eiendom kjøper en bygård i sentrum for rundt 75 millioner kroner, sier næringsmegler i Næringsmegleren Sædberg & Hodne, Jens Helge Hodne.

Største i år

Eiendommen, som er solgt av Skeie Eiendom, består av to bygg i Gyldenløvesgate 2 i Kristiansand sentrum. Bygården er på fem etasjer og samlet areal er på 3720 kvadratmeter.

– Bygningene er fra 1993 og har blitt betydelig oppgradert de siste årene, noe som gjør dette til en fin bygård. Eiendommen er 100 prosent utleid, men det som nok har trukket prisen litt ned er at leiekontraktene hadde litt kort varighet. Med lengre leiekontrakter kunne nok prisen vært enda høyere, sier Hodne.

Transaksjonen er likevel den største i Kristiansand så langt i år.

– Vi er fornøyd med interessen for eiendommen og både kjøper og selger er tilfreds med prisen, sier Hodne.

Tar seg opp

Næringsmegleren forteller at transaksjonsvolumet i byen de siste årene har vært litt lavere enn det normalt burde vært. Dette henger sammen med relativt høy ledighet, samt usikkerhet knyttet spesielt til utviklingen i oljeservicebransjen. Nå ser det imidlertid ut til at ting er på bedringens vei.

– Vi ser konturene av en endring i transaksjonsmarkedet. Vi tror derfor at 2018 kan bli et bra transaksjonsår, sier Hodne.

 

Powered by Labrador CMS