Administrerende direktør Cecilie Martinsen i Selvaag Eiendom er opptatt av at selskapet er en spennende arbeidsplass.

Sertifisert som «great place to work»

Selvaag Eiendom er blitt «Great Place to work»-sertifisert.

Publisert

Eiendomsselskapet har ifølge en pressemelding vært gjennom store selskapsmessige endringer den seneste tiden, og mener sertifiseringen er en viktig milepæl.

– I overgangen fra å være del av et konsern til å være et autonomt selskap med eget styre, ble det lagt ny strategi for Selvaag Eiendom. Dette krevde omstrukturering på flere fronter, også hvordan organisasjonen vår var sammensatt. Til tross for en krevende prosess for alle involverte, har vi sammen kommet godt ut av prosessen, og har nå en organisasjon som består av dyktige, nysgjerrige og engasjerte medarbeidere med spesifikk fagkompetanse. I tillegg settes det høye krav til samhandling og evne til å finne de gode løsningene, sier administrerende direktør Cecilie Martinsen.

Great Place to Work er et globalt konsulent- og analyseinstitutt som hjelper organisasjoner med å identifisere, skape og opprettholde fremragende arbeidsplasser.

– Det er liten tvil om at kultur og lederskap blir stilt på prøve i store endringer og omstillinger som Selvaag Eiendom har vært gjennom. Deres sterke fokus på kultur og medarbeiderne er imponerende. Dette har vært tydelig helt fra toppen. Det er en strekt opplevelse av gjensidig tillit, troverdighet og rettferdighet og samtlige medarbeidere i Selvaag Eiendom opplever at det er et flott sted å arbeide. I Selvaag Eiendom lever de som de snakker – mennesker og kultur er strategisk fokus for å nå organisasjonens mål, sier administrerende direktør Jannik Krohn Falck i Great Place to Work Norge.

– Vi skal være få, og vi skal ha de beste hodene. Vi skal ha det gøy på jobb, og samtidig være dyktige og etterrettelige i vårt arbeid. Det er viktig for oss at våre kunder og samarbeidspartnere opplever at vi har det lille ekstra. Dette er med på å underbygge Selvaag Eiendom som er en spennende arbeidsplass. Vi er i sterk utvikling, og da må vi også sikre at vi utvikler oss som team, sier Martinsen.

Powered by Labrador CMS