KOMPAKT OG NÆR: Selvaag Bolig vil bygge en kompakt by hvor man får utført de fleste av sine daglige gjøremål. (Tegning: Rodeo Arkitekter)

Vil bygge en kompakt nærhetsby på Fornebu

Selvaag Bolig er en av de største boligutviklerne på Fornebu. Nå forteller de litt om hvordan de vil utvikle den nye byen.

Publisert

– Kompakt byutvikling er det bærende idealet for planleggingen av nærhetsbyen på Fornebu, skriver utviklingssjef i Selvaag Bolig, Harald Martin Gjøvaag i en artikkel skrevet av Selvaag Bolig selv.

Møteplasser og grøntområder

I artikkelen kommer de inn på hvordan den gigantiske tomten deres på Fornebu skal utvikles. Tomten kjøpte de sammen med Trond og Fredrik Mohn høsten 2016. I forrige uke gikk rådmannen i Akershus ut og sa at de ønsket en dobling av antallet boliger i området.

– Nærhetsbyen på Fornebu skal utvikles til et levende og attraktivt byområde med et mangfold av boliger og tjenester, skriver Gjøvaag.

Han forteller videre at nærhetsbyen planlegges med en sammenhengende infrastruktur av møteplasser, grøntområder og gang- og sykkelforbindelser som er koblet opp til kollektivholdeplasser.

Nødvendig fortetting

– Boligene er navet i utviklingen av Fornebu Sør. Området skal transformeres totalt fra å være et logistikk- og industriområde til et sentrumsområde med møteplasser og aktivitetsarenaer for alle som bor, arbeider eller besøker Fornebu, skriver Gjøvaag.

Ambisjonen er at man skal kunne utføre sine daglig gjøremål i nærområdet, i stedet for å måtte reise inn til sentrum. Dette krever økt tetthet og flere boliger.

Dette fikk de i forrige uke gjennomslag for, da rådmannen gikk ut og sa at de doblet antallet boliger på Fornebu.

– Den fortettingen som kommunen nå legger opp til er ikke bare bra, den er helt nødvendig for utviklingen av området. Skal man få gjort de nødvendige investeringene i området, så var en slik fortetting en forutsetning. Vi synes kommunen har gjort et bra arbeid, sier administrerende direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann.

Godt nabolag i sentrum

I sitt innspill til planen for Fornebu har Selvaag Bolig sett langt ut over sine egne eiendommer. Målet til eiendomsutvikleren er at nærhetsbygen skal fylles med et bymessig program som utfyller og bidrar positivt til de allerede eksisterende tilbudene for befolkningen.

– Nærhetsbyen skal utvikles med vekt på godt nabolag i sentrum, skriver Gjøvaag.

 

 

 

Powered by Labrador CMS