NEKTER: Bane NOR vil ikke ha ny busstasjon på Oslo S. Illustrasjonen viser det ene framlagte alternativet til ny bussterminal. (Illustrasjon: Ruter/Oslo kommune)

Bråstopp for ny busstasjon over Oslo S

Bane NOR sier nei til Ruters planforslag om ny bussterminal på lokk over Oslo S.

Publisert Sist oppdatert

De skriver i en pressemelding at byggingen kan berøre opptil 400 togavganger daglig, og skape problemer for 50.000 reisende i en periode på opp til seks år.

– Bane NOR fremmer innsigelse til deler av Ruters planforslag fordi det vil føre til svært store ulemper for togpassasjerene i byggeperioden. Oslo S har over 1000 togavganger på hverdager og er navet i persontrafikken for hele landet. Utbyggingen vil berøre anslagsvis 50 000 reisende på enkelte hverdager i en periode på mellom tre og seks år, sier konserndirektør Vibeke Aarnes i Infrastrukturdivisjonen i Bane NOR.

I tillegg vil det bli nødvendig med perioder hvor togtrafikken stanses helt. Utbyggingen av ny bussterminal over Oslo S krever omlegging av tusenvis av kabler knyttet til signalanlegget. En slik omlegging kan ikke gjøres uten perioder med omfattende stans i trafikken på Oslo S og i Oslotunnelen.

– Bane NOR er positiv til å fortsette samarbeidet med Oslo kommune om å utvikle Oslo S som kollektivknutepunkt. Vi mener at det videre arbeidet bør ta utgangspunkt i de omforente planene som ligger til grunn i konsekvensutredningen om Oslo-navet. Her legges det opp til å redusere busstrafikken inn og ut av sentrum. På bakgrunn av dette mener vi at det ikke er behov for å bygge ny bussterminal over Oslo S, sier Aarnes.

Powered by Labrador CMS