Nyheter

Over 2 milliarder i leieinntekter

Entra hadde leieinntekter i fjor på over 2 milliarder kroner.

Entra-sjef Arve Regland kan glede seg over oppgang i eiendomsverdiene på 865 millioner kroner i fjerde kvartal.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fjerde kvartal var nok et godt kvartal for det børsnoterte og delvis statlig eide eiendomsselskapet Entra. Leieinntektene økte med 20 millioner kroner til 526 millioner kroner, og resultatet fra eiendomsforvaltningen var 314 millioner kroner. Det er en økning fra 273 millioner kroner i samme kvartal året før. Selskapets eiendomsportefølje økte i verdi med hele 865 millioner kroner i kvartalet, og resultat før skatt endte på 1,251 milliarder kroner.

I 2017 hadde Entra leieinntekter på 2,075 milliarder kroner, en oppgang på 176 millioner kroner sammenlignet med i 2016. Leieinntekter per kvadratmeter på et 12-måneders rullerende gjennomsnitt var 1 975 kroner, en økning fra 1940 kroner i 2016. Økningen kommer som følge av en porteføljerotasjon mot mer sentrale eiendommer av høy kvalitet. Selskapet har en ledighet i porteføljen på 3 prosent, en økning fra 2,8 prosent i tredje kvartal.

Entra har en eiendomsportefølje med 84 eiendommer som har en markedsverdi på rundt 40 milliarder kroner. Verdivurdererne har kommet frem til at porteføljens nettoyield har falt fra 5,7 prosent i 2016 til 5,1 prosent ved årsskiftet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fikk over 200 mill. for 270 p-plasser på Sørenga (+)
Transaksjoner
Hva bør selger gjøre om kjøper trekker seg fra en bindende avtale?
Juss
Wiederstrøm styrker staben
Karriere
Passerer snart 20 milliarder
Aktuelt
Økte byggekostnader i boligmarkedet
Play
Se alle Pluss-saker
Vant Cityprisen 2019
Aktuelt
Nejra Macic vant pris for de unge og lovende
Karriere
Fortsetter krangelen om bilfritt byliv
Aktuelt
Fikk kontrakt på 368 millioner kroner
Aktuelt