STRIDENS KJERNE: Her ønsket flere å bygge hotell. Nå blir det trolig kunstmuseum i stedet. (ILLUSTRASJON: Mestres Wåge Arquitectes og MX_SI Architectural Studio)

Vraket hotellplaner da byens store sønn lanserte gigantisk kunstgave

To av landetes største hotellaktører ville bygge hotell, men da en av byens store sønner ville gi en enorm kunstgave til byen og pekte på samme plassering, ble planene vraket.

Publisert Sist oppdatert

Debatten om etableringen av et nytt kunstmuseum i Kristiansand har fått det til å koke i sørlandsbyen. Årsaken er at den londonbaserte sørlendingen, Nicolai Tangen, ønsket å gi norgeshistoriens største kunstgave til byen. Kunsten har en estimert verdi på cirka 150 millioner kroner. Problemet er at med kunsten kommer også et behov for et bygg til å huse samlingen. Dette bygget er foreløpig priset til 600 millioner kroner.

I dag skriver Fædrelandsvennen at også andre hadde sett seg ut den attraktive silotomten i Kristiansand sentrum. Både Petter Stordalen og eierne av Radisson Blue Caledonien Hotel i Kristiansand og Hotel Norge i Bergen, Glastad-familien fra Farsund, hadde fått opp øynene for tomten.– Vi hadde et prosjekt som vi helt klart var rede til å gjennomføre, sier Glastad. Investoren forteller at de ble møtt med positiv innstilling fra Kristiansand havn helt til siste runde, sier drektør Endre Glastad i Glastad Holding, som overfor avisen (abo.) bekrefter at de var kommet langt med hotellplanene i 2011 og 2012.– Vi hadde et prosjekt som vi helt klart var rede til å gjennomføre, sier han.

Glastad-familien var imidlertid ikke de eneste som ifølge Fædrelandsvennen var interessert. En av investorene som tidligere hadde vist interesse for tomta og siloen skal ha vært Petter Stordalens Choice-imperium. Stordalen ønsker ikke å kommentere saken overfor Fædrelandsennen.Planene ble imidlertid vraket da det ble kjent at Nicolai Tangen kunne ønske seg tomten til sin kunstgave.

Powered by Labrador CMS