Tech

Delingsøkonomien revolusjonerer eiendomsbransjen

Advokatene tror blockchain vil føre til en tillitsrevolusjon.

Nærmere 240 medlemmer var samlet hos Wikborg Rein, under gårsdagens treff i Ung i NæringsEeiendom
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Under gårsdagens treff i Ung i Næringseiendom (UiN), hos Wikborg Rein, var cirka 240 medlemmer til stede. Ingrid Høstmælingen og Lars Ulleberg Jensen, partnerteamet i Wikborg Rein, snakket om blockchain og nye samarbeidsformer. De var særlig opptatt av å vise hvordan delingsøkonomien allerede nå påvirker eiendomsbransjen, både gjennom de utallige digitale plattformene som allerede er lansert og i bruk – noe som også vil prege hvordan avtaler og samarbeid struktureres fremover.

– Delingsøkonomien er i hovedsak bygget opp rundt såkalte peer to peer-transaksjoner, og den på mange måter revitalisert tillitselementet. De digitale plattformene som matcher tilbyder og kunde baserer seg på en tillit som er knyttet opp mot digitale løsninger som brukerprofiler, ratinger osv. På denne måten kan handler gjøres uten at et stort kjent selskap står som garantist og skaper trygghet for partene som er involvert, sier Høstmælingen.

Blockchain vil endre bransjen

Blockchain vil føre til en tillitsrevolusjon, ifølge Ulleberg Jensen.

– Teknologien er foreløpig mest kjent som den som ligger bak bitcoins suksess som kryptovaluta, men kan brukes til å verifisere alle typer transaksjoner og rettigheter – blant annet overføring av eierskap, innhold i leiekontrakter og registrering av serviceavtaler, sier han.

Ulleberg Jensens spådom er at advokater og andre rådgivere vil bruke vesentlig mindre tid på due diligence og utarbeidelse av standarddokumentasjon når informasjonen allerede er verifisert gjennom en blockchain.

– I stedet vil vi nok bare kunne ta betalt for juridiske vurderinger og strategiske rådgivning – som vil gi klientene lavere kostnader og oss en morsommere jobb, avslutter han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
R8 selger klassiker
Aktuelt
Kjøpte fabrikk for 100 millioner
Aktuelt
Negative servitutter til besvær
Juss