Tech

Delingsøkonomien revolusjonerer eiendomsbransjen

Advokatene tror blockchain vil føre til en tillitsrevolusjon.

Nærmere 240 medlemmer var samlet hos Wikborg Rein, under gårsdagens treff i Ung i NæringsEeiendom
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Under gårsdagens treff i Ung i Næringseiendom (UiN), hos Wikborg Rein, var cirka 240 medlemmer til stede. Ingrid Høstmælingen og Lars Ulleberg Jensen, partnerteamet i Wikborg Rein, snakket om blockchain og nye samarbeidsformer. De var særlig opptatt av å vise hvordan delingsøkonomien allerede nå påvirker eiendomsbransjen, både gjennom de utallige digitale plattformene som allerede er lansert og i bruk – noe som også vil prege hvordan avtaler og samarbeid struktureres fremover.

– Delingsøkonomien er i hovedsak bygget opp rundt såkalte peer to peer-transaksjoner, og den på mange måter revitalisert tillitselementet. De digitale plattformene som matcher tilbyder og kunde baserer seg på en tillit som er knyttet opp mot digitale løsninger som brukerprofiler, ratinger osv. På denne måten kan handler gjøres uten at et stort kjent selskap står som garantist og skaper trygghet for partene som er involvert, sier Høstmælingen.

Blockchain vil endre bransjen

Blockchain vil føre til en tillitsrevolusjon, ifølge Ulleberg Jensen.

– Teknologien er foreløpig mest kjent som den som ligger bak bitcoins suksess som kryptovaluta, men kan brukes til å verifisere alle typer transaksjoner og rettigheter – blant annet overføring av eierskap, innhold i leiekontrakter og registrering av serviceavtaler, sier han.

Ulleberg Jensens spådom er at advokater og andre rådgivere vil bruke vesentlig mindre tid på due diligence og utarbeidelse av standarddokumentasjon når informasjonen allerede er verifisert gjennom en blockchain.

– I stedet vil vi nok bare kunne ta betalt for juridiske vurderinger og strategiske rådgivning – som vil gi klientene lavere kostnader og oss en morsommere jobb, avslutter han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Se alle Pluss-saker
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling