Byplanleggeren Isabel Ruiz Lopez begynner i Grape Architects.

Grape Architects vokser

Isabel Ruiz Lopez skal styrke arkitektkontorets kompetanse innen byplan og regulering.

Publisert Sist oppdatert

Grape Architects vokser stadig, og nå består arkitektkontoret av 20 arkitekter, byplanlegger, interiørarkitekter og industridesigner, hvorav seks er partnere. Arkitektkontoret har særlig engasjert seg i spørsmål knyttet til byutvikling og vitalisering i Oslo, med fokus på bærekraft, kommuneplan, strategi, og kvalitet. På grunn av stor oppdragsmengde innenfor byplan og regulering, styrker kontoret sin kompetanse innenfor dette fagfeltet, med Isabel Ruiz Lopez som begynte i Grape nå i januar.

– Jeg ser frem til å jobbe i et ungt og visjonært miljø, og til å være med på å utvikle kontorets satsningsområder, sier Isabel Ruiz Lopez.

Isabel Ruiz Lopez er en spansk byplanlegger, men hun har mange års erfaring fra Norge, både gjennom studier ved NTNU og flere år i Nordic. Hun har vært involvert i en rekke store komplekse byutviklingsprosjekter som blant annet reguleringsprosess og mulighetsstudier for Hjortnesterminalen og tilliggende bebyggelse, reguleringsfasen for Regjeringskvartalet, idé- og strategifase for Oslo Universitetssykehus og parallelloppdrag for utvikling av Kolbotn sentrum.

– Jeg er særlig opptatt av byliv og det menneskelige- og sosiale perspektivet, og hvordan hvert enkelt prosjekt, uavhengig av skala skal tilføre verdi til omgivelsene og kan bidra i et samfunnsperspektiv. Jeg har flere forslag til initiativer knyttet til by- og boligprosjekter med sosialt fokus, som vi vil se nærmere på fremover, fortsetter Ruiz Lopez.

Bidra til økt kapasitet

– Isabel skal være del av byutviklingsteamet hos Grape, og vil jobbe særlig med større komplekse byutviklingsprosjekter på masterplannivå, både ved konseptutvikling og i konkurranser, men også ved gjennomføring av reguleringsprosesser. Hun vil også være en viktig ressurs i kontorets initiativer av en mer utforskende karakter, som Oslo 100.000, sier partner Maren Bjerkeng, som er svært glad for at de har fått Ruiz Lopez med på laget.

Ruiz Lopez er også sterkt engasjert i sosiale aspekter knyttet til byplanlegging og -arkitektur, og har blant annet vært med på å starte den ideelle organisasjonen Arkitekter Uten Grenser (AUG). Dette er et frivillig nettverk bestående av arkitekter, byplanleggere og designere, som nå har cirka 40 medlemmer. AUG jobber for tiden blant annet med prosjekter i Etiopia, Sierra Leona, Argentina og Norge.

– Hennes bakgrunn og visjoner passer perfekt inn hos oss. Hun vil bidra til at vi både får større kapasitet når det gjelder masterplan og reguleringsprosjekter, og vil også være viktig i den videre utviklingen av vårt allerede brede engasjement hva angår kommuneplan, vurdering av eiendommers potensiale og overordnede byutviklingsstrategier, avslutter Bjerkeng.

Powered by Labrador CMS