IKKE I TRE? Av sikkerhetshensyn er det ikke sikkert at det nye regjeringskvartalet kan bygges i tre.

Terrorfrykt kan stanse bruk av tre i nytt regjeringskvartal

Statsbygg advarer politikerne mot å vedta tre som bærende element i regjeringskvartalet. Årsaken er faren for nye terroranslag.

Publisert Sist oppdatert

Hvilket materiale som skal brukes når nytt regjeringskvartal skal bygges påvirkes av faren for nye terrorangrep. I går skrev VG at Sp, Ap, KrF og SV har kommet til en enighet om at det nye kvartalet skal bygges med tre som et hovedelement.

Prosjektdirektør i Statsbygg for det nye regjeringskvartalet, Knut Jørgensen, advarer mot å binde opp hvilke materialer som skal benyttes i det nye regjeringskvartalet.– Av sikkerhetshensyn mener vi det vil være helt feil å beslutte hvilke materialer som skal benyttes i bæresystemet. Tre kan være en mulighet, men vi er nødt til å avklare om det er forsvarlig, sier Jørgensen til VG.

– Av terrorhensyn, spør VGs journalist.– Ja, vi må velge materiale som tar hensyn til trussel om terror og at takbjelker, fasade og bærende konstruksjoner må være de som best kan stå imot et eventuelt terrorangrep, sier Jørgensen som videre forteller at de opplever at stål og betong tåler mer enn tre.

Powered by Labrador CMS