Nyheter

Ambassadesalget: – Betaler mer for Munch enn Pushwagner

CBRE bekrefter nå at det var Ivar Tollefsen og hans selskap Fredensborg som kjøpte den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo. Prisen skal være skyhøy.

Den amerikanske ambassaden. (Foto: Fredrik Hansson/fhfotodrone.com)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Jeg kan bekrefte at det er Ivar Tollefsen og hans selskap Fredensborg som har kjøpt ambassadebygget. Prisen kan jeg ikke si noe om, sier administrerende direktør i CBRE, som har stått for salget av eiendommen, John Solberg.

Les også: Kjøper den amerikanske ambassaden

Vanlig kalkulator strekker ikke til

Estate Nyheter kjenner imidlertid til at prisen skal ligge på tett oppunder 500 millioner kroner. Det er en stiv pris å betale for et tomt bygg. Det har tidligere vært spekulert mye i prisen og anslagene har variert fra mellom 230 og 450 millioner kroner. Nå viser det seg altså at Tollefsen har strukket seg enda lenger.

– Man betaler mer for en Munch enn en Pushwagner. Den alminnelige eiendomskalkulatoren klarer ikke å ta inn over seg at noen bygg er unike og dermed også prises på en helt annen måte, sier Solberg.

Han fikk dermed rett da han i august sa at ”eiendommen kommer til å gå langt over det som er vanlig eiendomsprising.”

Hundretalls interesserte

Eiendommen ble lagt ut for salg i juni 2017 og responsen i markedet har vært enorm.CBRE har tidligere uttalt at det ble avholdt visninger gjennom august måned med et hundretalls seriøse investorer fra Norge og utlandet, herunder også potensielle kjøpere av bygget til eget bruk. Nå er altså eiendomshandelen endelig gjennomført.

– Vi er sikre på at Fredensborg besitter kompetansen og viljen til å gjøre dette bygget akkurat så enestående som dets underliggende kvaliteter åpner for. Vi er stolte over å ha fått bistå Department of State i prosessen og deler vår oppdragsgivers begeistring for den uttalte vilje Tollefsen har til å løfte eiendommen til nye høyder, Bygget og dets historie er helt unikt og alle med noe sans for kvalitet vil være grenseløst misunnelige på Tollefsen i årene som kommer, fortsetter Solberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Forsøk på forsikringssvindel ga fire år i fengsel
Juss
Kontrakt for LINK arkitektur
Aktuelt
Forvandler den 130 år gamle bygården til topp kontorer
Aktuelt
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Mva-kompensasjon – frem krav om nettoprinsipp
Juss
Stor-Oslo Eiendom styrker ledergruppen
Karriere
Oslo Tennisklubb skal bygge leiligheter (+)
Bolig
Kirken vil bygge boliger på St. Hanshaugen (+)
Bolig