Nyheter

Ringnes satser i Lofoten

Enda en eiendomsinvestor vender nesen mot nord.

Christian Ringnes og Eiendomsspar AS kjøpte Frikar AS for å lansere hotellplanene på kaikanten i Svolvær.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Å ha fått kjøpe en eiendom godt over tre mål tomt midt i hjertet av Svolvær sentrum, er litt av en førjulspresang, sier Christian Ringnes til Estate Nyheter.

Tidligere i år kjøpte Carl Erik Krefting, gjennom sitt private selskap, Carucel Eiendom, 70 prosent av aksjene fiskeværet Nusfjord i Lofoten, og nå skal Eiendomsspar og Christian Ringnes bygge hotell i Lofoten. Eiendomsspar har kjøpt Frikar AS, som siden 2015 har jobbet med planene om hotell, bolig og næring ved kaikanten i Svolvær, der det gamle «Jern og Bygg» har holdt til. Tanken er å bygge et høyhus på 14 etasjer med 200 rom, samt boliger og næring i kvartalet.

– Det fyller oss med glede og ærefrykt å forhåpentligvis skulle få bygge et spektakulært hotell i 14 etasjer, med en spennende og publikumsvennlig toppetasje, samt et grunnplan som blir en viktig del av publikumspulsen i Svolvær, sier han.

En fornøyd ordfører

Ifølge Ringnes er beliggenheten Lofotens beste, og høyhuset skal stå ferdig 2021, dersom alt går etter planen. Prosjektet er fortsatt i reguleringsfasen, men i en artikkel i Lofotposten kommer det frem at ordfører Eivind Holst i Vågan kommune synes gårsdagens møte med Ringnes var positivt og konstruktivt.

– Det er ikke hver dag det kommer folk som vil investere i 40 nye arbeidsplasser. Dette er i aller høyeste grad interessant og at de finner et konsept som er en positiv bidragsyter til den fine utviklingen vi har. Det ene er på arbeidsplasser, det andre er det byplanmessige og på næring. Så blir spørsmålet hva slags fasiliteter de legger til rette for i sitt bygg og hvordan det bidrar til helheten, sier han til Lofotposten. Videre uttaler han til avisen: – De ønsker å bygge 200 rom, så blir det å prøve å få plass til et bygg som kan tåle 200 rom med de nødvendige fasiliteter et moderne hotell skal ha, sier Holst.

– Lofoten er spektakulært vakkert og i ferd med å bli oppdaget av turister fra den ganske verden, spesielt fra Asia. Naturen, nordlyset og midnattssolen er unikt og eksotisk sett med utenlandske øyne. De vil komme i stadig større strømmer, og vi skal gi dem husvære, avslutter Ringnes.

Havnestrøket skal huse et hotell på 14 etasjer med 200 rom, samt boliger og næring i kvartalet. Illustrasjon: Vindveggen arkitekter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
Skal behandle sak om badetomten på Stovner
Utvikling
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Selskapet bak MESH henter 40 mill
Tech
Her skal Fredensborg bygge boliger og næring
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Bygger for 232 millioner kroner i Oslo øst
Aktuelt
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Foreslår mange hundre nye boliger på elvebredden (+)
Bolig