Nyheter

Eiendomsspar med knallresultat

Christian Ringnes’ Eiendomsspar har tjent 872,5 millioner kroner i år.

Adm. direktør og storeier Christian Ringnes i Eiendomsspar kan glede seg over et godt 2017.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i den seneste regnskapsrapporten til Christian Ringnes’ Eiendomsspar. I årets ni første måneder oppnådde eiendomsselskapet leieinntekter på 553 millioner kroner, noe som er en økning på 50 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Brutto driftsresultat var 508,6 millioner, mens driftsresultatet var 311,3 millioner kroner. Før skatt var resultatet 872,5 millioner kroner, en nedgang på over 200 millioner sammenlignet med året før. Nedgangen skyldtes ingen salgsgevinster i år, mens det var salgsgevinster på 388,5 millioner kroner i fjor.

Eiendomsspar skriver i rapporten for tredje kvartal at kontormarkedet i Oslo viser en stabilt positiv utvikling, særlig i sentrale områder med god kommunikasjon. Markedet forventes å være positivt i tiden fremover også, og da spesielt for eiendommene med sentral beliggenhet.

Eiendomsspar har ikke gjennomført noen investeringer i nye eiendommer i løpet av tredje kvartal, men solgte 50 prosent av Økernveien 115 til OBOS etter utløpet av kvartalet. De to partnerne skal sammen utvikle inntil 700 boliger, butikker og servicefunksjoner på tomten som ligger ved Hasle T-banestasjon. Salget vil bli gjennomført i januar 2021 og forventes gi en regnskapsmessig gevinst på rundt 175 millioner kroner.

I søsterselskapet Victoria Eiendom var leieinntektene opp fra 103,7 millioner kroner i de første ni månedene i fjor til 113,9 millioner i år. Driftsresultatet steg med 10 millioner til 103,5 millioner kroner.

Beskyldes for å ha opptrådt illojalt (+)
Analyse
1 700 færre boliger på Skøyen (+)
Bolig
Veidekke vurderer å selge eiendomsdelen (+)
Transaksjoner
Skogluft vil revolusjonere kontoret
Play
Aspelin Ramm tar ned risikoen i rehabilitering
Tech
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Fra gammel industri til næringspark og boliger (+)
Bolig
Ny sjef i Vestaksen
Karriere
Sterkt fra Selvaag Bolig
Aktuelt
Eiendomsfirma begjært konkurs etter pengekrangel (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.