Nyheter

Leier ut 22 600 m2

Bane NOR SF skal leie Bane NOR Eiendoms kommende nybygg i Schweigaards gate.

Bane NOR Eiendom har leid ut hele det planlagte kontorbygget i Schweigaards gate 33 til sitt eget konsern. Ill.: LPO
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er i Schweigaards gate 33 i Oslo at Bane NOR Eiendom jobber med et nytt kontorbygg på 22 600 kvadratmeter fordelt på ti etasjer. Nå er det klart at Bane NOR SFs medarbeidere flytter inni nybygget, som har plass til 1200 medarbeidere, når det står ferdig årsskiftet 2018/2019.

– Byggets beliggenhet inviterer til at de ansatte kan kjøre kollektivt, sykle eller gå til jobben. Vi vil etablere et betydelig antall sykkelparkeringsplasser og gode garderobefasiliteter for de ansatte, forteller utviklingsdirektør Morten Austestad i Bane NOR Eiendom.

Bane NOR vil samle ansatte fra syv forskjellige lokasjoner i det nye bygget. Schweigaards gate 33 får miljøklassifisering BREEAM-NOR Excellent og blir ifølge Bane NOR Eiendm et av Norges mest effektive og miljøvennlige bygg, blant annet på grunn av innovative løsninger som smart bruk av solcellepaneler.

– Vi har erfaring med at malverket i BREEAM-NOR-manualen legger til rette for en svært god utviklingsprosess for alle involverte – fra rådgivere til utførende entreprenører. Vi forventer at dette bygget får kvaliteter langt utover de gjeldende byggeforskriftene. Bygget blir arealeffektivt og fremtidsrettet og vil kunne tilby all den fleksibilitet som en stor og kompleks leietaker som Bane NOR, vil ha behov for, sier Austestad.

Bane NOR Eiendom bestemte seg tidlig for å gjøre alle nødvendige forarbeider før de startet utleieprosessen.

– Vi har underveis opplevd stor interesse fra mange potensielle leietakere, men det er selvsagt ekstra gledelig for oss å kunne konstatere at det nye kontorbygget nå skal benyttes av Bane NOR, konsernet som vi selv er en del av. I tillegg til at Bane NOR er en solid leietaker med lang horisont, er vi sikre på at det å samlokalisere store deler av organisasjonen er et klokt grep som vil bety mye for Bane NOR i årene framover, avslutter Austestad.

Eiendomsarving gir gass (+)
Analyse
Bygger helsehus oppå parkeringshuset
Utvikling
Plutselig stoppet salget (+)
Bolig
Signerte avtale om Sundebygget
Utvikling
Ny byrådserklæring: Dette betyr det for bolig- og byutvikling
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Softbank redder WeWork
Aktuelt
Krever saken forelagt bystyret (+)
Utvikling
Graver hotellrommene ned i bakken
Utvikling
Lars Ove (27) kontrollerer milliardverdier i eiendom (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.