REPRENSENTERTE: John Solberg fra CBRE var en av de som denne uken representerte Oslo på Expo Real i München. Der var også Stig Bech fra BA-HR og Erling Fossen fra Oslo Metropolitan Area. (Foto: Expo Real)

– Knallstart for Oslo på Expo Real i München

25 var påmeldt til Oslo Investor Summit i Munchen i går. 22 møtte opp, noe som er å betegne som er knallstart sammenlignet med da man gjorde noe lignende under Mipim for første gang.

Publisert

– Da det ble invitert til en investor summit på Mipim for første gang, så kom det fire eller fem stykker. I det perspektivet er dette en meget god start, sier John Olof Solberg i CBRE.

Expo Real arrangeres årlig i München og er den største eiendomsmessen i Europa. I 2016 dekket messen et utsillingsareal på 64.000 kvadratmeter og over 39.000 deltakere fra 77 land og 1768 selskaper var innom messen. I år var Oslo representert ved at Oslo Metropolitan Area, BA-HR og CBRE arrangerte en Oslo Investor Summit. Sammen med dem hadde mellom 15 og 20 nordmenn tatt turen til Tyskland denne uken.

Solberg forteller at den norske interessen fra de utenlandske investorene var god.– De vi møtte var for oss nye aktører som vi ikke tidligere hadde møtt. De forteller at de opplever Norge som stabilt og trygt. Vi har ingen ”rocket man”, Trumph eller Brexit. Når mange i tillegg ser en oppside på leieprisene, så gir det et bra bilde for mange investorer, sier Solberg.

Han forteller at aktørene de møtte var både tyske selskaper, men også en miks av selskaper fra andre land.– En del av de som var til stede var direkteinvestorer, men det meste rutes nok gjennom investment managers, sier Solberg, som legger til at det for hans del ikke var første gang han var på Expo real.– Vi har ikke gjort en oppsummering etter summiten, men jeg tror nok at dette er noe vi kommer til å gjøre igjen, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS