Eiendommen er lokalisert i et industriområde øst for Alnasenteret. (Foto: Google Street View)

Eiendomsspar vil utvide på Alnabru

Christian Ringnes-selskapet ønsker å utvide eiendommen i Verkseier Furulunds vei 9 med 7.874 kvadratmeter.

Publisert

– Det ønskes undersøkt videre potensial for utvidelse av den eksisterende bebyggelse. På eiendommen er det i dag en byggevareforretning (Sentrum Bygg) med tilhørende funksjoner, og det er behov for en utvidelse av dagens areal med samme formål, skriver Hammer Arkitekter til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Arkitektkontoret er engasjert av Eiendomsspar gjennom datterselskapet Verkseier Furulunds vei 9 AS.Eiendommen er lokalisert i et industriområde i Alna Bydel – øst for Alnasenteret og rett nord for E6. Området er preget av industrivirksomhet, og eiendommen er bebygget med flere sammenbygde lagerhaller med tilhørende støttefunksjoner.

Eksisterende bebyggelse tenkes utvidet i form av et tilbygg eller et nybygg, slik at utnyttelse på eiendommen økes fra dagens 10.537 til 18.41 kvadratmeter. Ifølge arkitektselskapet tilsvarer dette en maksimal mulig utnyttelse av tomten.– Da det er noe motstrid mellom reguleringsplanen, Kommunedelplanen for området og Kommuneplan 2015, ønskes det avklart hvorvidt dette kan tas som byggesak eller om PBE krever en oppstart med detaljregulering, skriver Hammer Arkitekter.

Arkitektselskapet mener imidlertid det er fornuftig å ta dette direkte som byggesak, ettersom «skissert tiltak er en utvidelse av allerede eksisterende byggevareforretning – og således kun en videreføring/utvidelse av eksisterende bruk/bygg».

Verkseier Furulunds vei 9 AS hadde i fjor driftsinntekter på 9,4 millioner kroner og et resultat før skatt på 4,6 millioner. Christian Ringnes er styreleder i selskapet. Ifølge seeiendom.no betalte Verkseier Furulunds vei 9 AS 90 millioner kroner for eiendommen i 2013.

 

Powered by Labrador CMS