Nyheter

Selvaag kjøper GETs hovedkontor

Selvaag Eiendom har kjøpt Maridalsveien 323 av NRP.

Selvaag Eiendoms seneste eiendomsinvestering i Maridalsveien 323. Foto: Tomasz Majewski.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Eiendommen, som huser GETs hovedkontor og Konica Minolta, ble tegnet av Nils Torp, og sto ferdig i 2001. Bygget er på 19 700 kvadratmeter, hvorav kontordelen utgjør 11 600 kvadratmeter. Det øvrige arealet består av lager og parkering. Ingen av partene ønsker å oppgi noen salgssum, men ifølge NRPs markedsrapport for første halvår har eiendommen netto leieinntekter på 24,53 millioner kroner i 2017. Det er dermed grunn til å tro at prisen kommer godt over 400 millioner kroner.

Selvaag Eiendoms adm. direktør Cecilie Martinsen uttalte i mars i år til Estate Nyheter at selskapet har ambisjoner om å kjøpe næringseiendom for inntil 2,5 milliarder kroner. Kjøpet av Maridalsveien 323 er den andre eiendomsinvesteringen på kort tid etter at Stranden 12 på Lysaker ble kjøpt av AVA Eiendom i august i år.

– Vi bygger sten på sten og ser kontinuerlig etter gode mikrobeliggenheter, sier Amund Mehli, transaksjonsdirektør i Selvaag Eiendom.

– Bygget ligger bra til i forhold til Nydalen der det er store utviklingsprosjekter på gang, noe vi ser frem til å følge videre. Vi gleder oss også til å bli bedre kjent med byggets leietakere GET og Konica Minolta fremover. Begge disse selskapene opererer innen bransjer som er i en spennende utvikling, sier Cecilie Martinsen, administrerende direktør i Selvaag Eiendom.

Selvaag Eiendom omtaler Maridalsveien 323 som et «effektivt, fleksibelt og godt vedlikeholdt bygg med solide leietakere». Eiendomsselskapet ser på sikt flere mulige grep som kan gjøres for å forbedre bygget ytterligere.

– Dette er en solid og god eiendom som vi gjerne skulle eid over en lengre periode. Nydalen har hatt en god utvikling som vi tror vil fortsette i årene fremover. Samtidig er vi fornøyd med å ha bidratt til en god verdiutvikling av eiendommen gjennom å samlokalisere den største leietageren og forlenge leieavtalene. Når NRP’s investorer nå velger å selge, har det sammenheng med at de har hatt en meget god verdiutvikling over de tre årene de har eid eiendommen, sier Erlend Torsen, partner i NRP Finans.

Det er Advokatfirmaet Haavind som har vært juridisk rådgiver for kjøper, mens Arntzen de Besche har vært juridisk rådgiver for selger. SPG Corporate har vært transaksjonsrådgiver for NRP.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Solgt for 1,325 milliarder
Transaksjoner
Nytt storkjøp fra SPG
Transaksjoner
Store planer for byens indrefilet
Utvikling
Slik blir det nye regjeringskvartalet
Play
Eiendomsbesitter ut mot høyder
Utvikling
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Tidligere fabrikkeiendom blir boliger (+)
Bolig
Nytt skjeggkretap for boligkjøpere (+)
Juss
Nytt fond skal kjøpe for milliarder (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Ugyldige rekkefølgekrav
Juss