Nyheter

Selvaag kjøper GETs hovedkontor

Selvaag Eiendom har kjøpt Maridalsveien 323 av NRP.

Selvaag Eiendoms seneste eiendomsinvestering i Maridalsveien 323. Foto: Tomasz Majewski.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Eiendommen, som huser GETs hovedkontor og Konica Minolta, ble tegnet av Nils Torp, og sto ferdig i 2001. Bygget er på 19 700 kvadratmeter, hvorav kontordelen utgjør 11 600 kvadratmeter. Det øvrige arealet består av lager og parkering. Ingen av partene ønsker å oppgi noen salgssum, men ifølge NRPs markedsrapport for første halvår har eiendommen netto leieinntekter på 24,53 millioner kroner i 2017. Det er dermed grunn til å tro at prisen kommer godt over 400 millioner kroner.

Selvaag Eiendoms adm. direktør Cecilie Martinsen uttalte i mars i år til Estate Nyheter at selskapet har ambisjoner om å kjøpe næringseiendom for inntil 2,5 milliarder kroner. Kjøpet av Maridalsveien 323 er den andre eiendomsinvesteringen på kort tid etter at Stranden 12 på Lysaker ble kjøpt av AVA Eiendom i august i år.

– Vi bygger sten på sten og ser kontinuerlig etter gode mikrobeliggenheter, sier Amund Mehli, transaksjonsdirektør i Selvaag Eiendom.

– Bygget ligger bra til i forhold til Nydalen der det er store utviklingsprosjekter på gang, noe vi ser frem til å følge videre. Vi gleder oss også til å bli bedre kjent med byggets leietakere GET og Konica Minolta fremover. Begge disse selskapene opererer innen bransjer som er i en spennende utvikling, sier Cecilie Martinsen, administrerende direktør i Selvaag Eiendom.

Selvaag Eiendom omtaler Maridalsveien 323 som et «effektivt, fleksibelt og godt vedlikeholdt bygg med solide leietakere». Eiendomsselskapet ser på sikt flere mulige grep som kan gjøres for å forbedre bygget ytterligere.

– Dette er en solid og god eiendom som vi gjerne skulle eid over en lengre periode. Nydalen har hatt en god utvikling som vi tror vil fortsette i årene fremover. Samtidig er vi fornøyd med å ha bidratt til en god verdiutvikling av eiendommen gjennom å samlokalisere den største leietageren og forlenge leieavtalene. Når NRP’s investorer nå velger å selge, har det sammenheng med at de har hatt en meget god verdiutvikling over de tre årene de har eid eiendommen, sier Erlend Torsen, partner i NRP Finans.

Det er Advokatfirmaet Haavind som har vært juridisk rådgiver for kjøper, mens Arntzen de Besche har vært juridisk rådgiver for selger. SPG Corporate har vært transaksjonsrådgiver for NRP.

– Ble avkrevd beskyttelsespenger (+)
Analyse
Eiendomsmarkedet og endringene i aksjeloven § 8-10
Juss
Blir markedssjef i Multiconsult
Karriere
Kommunens nye satsing betaler 3000 per m2 (+)
Aktuelt
Suksess etter medvirkning
Play
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Fikk nei til utvidelse av Manglerud senter
Utvikling
Samarbeid endte i millionkrangel (+)
Analyse
Offentlige leietagere må ta miljøansvar
Aktuelt
Bekymret for fremdriften i gigantprosjekt (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.