- Servering av mat og drikke skal ikke utgjøre den dominerende delen av virksomheten, fastslås det i festekontrakten.

Fisketorget pålegges å endre løsningen

Det nye fisketorget i Oslo har bare tillatelse til et begrenset antall plasser for servering. Oslo Havn KF ber nå Fisketorget i Oslo AS om å gjøre justeringer for å innfri forventingene.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken skrev Estate Nyheter at Oslos nye fisketorg skal granskes. Årsaken er at flere Oslo-politikere kritiserer fisketorget de selv godkjente. Mange mener at dette ikke er et fisketorg, men en restaurant med fiskedisk.

Plan- og bygningsetaten er nå i en vurderingsfase, der de går gjennom innsamlet informasjon, og holder den opp mot regelverket og gitte tillatelser for tiltaket.

Nå har imidlertid Estate Nyheter fått hånd om festekontrakten mellom Oslo kommune v/Oslo Havn KF og Fisketorget i Oslo AS. Av denne fremgår at det bare «tillates et begrenset antall plasser for servering av sjømat».

– Servering av mat og drikke skal imidlertid ikke utgjøre den dominerende delen av virksomheten i Fiskehallen, fastslås det i festekontrakten.

Oslo Havn KF bekrefter overfor Estate Nyheter at den nevnte teksten inngår i den signerte festeavtalen. De bekrefter også å ha vært i møte med PBE om saken.

– Vi er i dialog med Fisketorget i Oslo AS om justeringer for å innfri forventningene til kontrakten. Vi har tro på at vi i samarbeid skal komme frem til en god løsning, slik at byen får et fisketorg som befolkningen og de som besøker byen vår vil sette pris på, sier eiendomsdirektør Åsa Nes i Oslo Havn KF.

I går var det formell åpning av det nye fisketorget i Piperika, ytterst på Rådhusplassen. Der var det satt opp et telt i anledning det lukkede arrangementet, hvor Oslo Havn KF var medarrangør.

I sin tale nevnte naturlig nok ikke havnedirektør Ingvar M. Mathisen noe om endringene han forventer av fisketorget. I stedet sa han at Oslo Havn har vært positiv til planene.

– Det har vært utallige skisser frem til det som står her nå, og det er blitt et veldig flott arkitektonisk bygg, sa han.

I talen brukte havnedirektøren også nøyaktig de samme ordene som daglig leder Gerhard Linder i Dark Arkitekter uttalte til Estate Nyheter onsdag: Fiskebåtene må ses på som en del av fisketorget.

Powered by Labrador CMS