Nyheter

Stordalen, Medellin og Beirut

Petter Stordalen kommer til Oslo Urban Arena for å fortelle om hoteller og byutvikling. Der skal også Oslo og de andre norske byregionene lære byutvikling av London, Medellin, Dehli, Beirut og Athen.

Petter Stordalen kommer til Oslo Urban Arena.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er i slutten av september at den årlige byutviklingsarenaen Oslo Urban Arena avholdes. I år kommer Petter Stordalen for å snakke om hva slags type byutvikling hans hoteller bidrar til. Stordalens hoteller i byer som Göteborg og Stockholm er blitt en viktig del av bybildet, og i Oslo jobber Stordalen med flere hotellprosjekter som vil sette sitt preg på byen.

– Bare i området rundt Oslo S vil Petter Stordalen om få år eie og drive åtte hoteller med over 2000 rom. Hotellbransjen er i rivende utvikling for tiden, ikke minst under press fra AirBnB. Løsningen er å omgjøre hoteller fra sovemaskiner til third space ved lage inkluderende og åpne fellesrom der byens innbyggere blir invitert inn. Petter Stordalen vil dele sine tanker om hvordan hoteller kan bidra til god byutvikling, sier bydoktor og daglig leder i Oslo Metropolitan Area Erling Fossen.

Byutviklingsarenaen, som går over to dager, har stort fokus på utviklingen internasjonalt.

– Når man snakker om byutvikling, er det veldig ofte fokus på det angloamerikanske, gjerne London og New York. Vi har vært opptatt av å finne andre byer over hele verden som har en rik bykultur. Hva har vi å lære av disse byene? Programmet i år er veldig konkret, med fokus på løsninger som byene kan implementere, sier Fossen.

Blant byene som får fokus under Oslo Urban Arena er Athen, Beirut, Medellin, Dehli og andre smarte byer i India. Erling Fossen mener vi ved presentasjonene vil få et ansikt på den globale urbanismen.

– Medellin var en av de farligste byene i verden. Nå er det en av de mest attraktive. Hva er det de har gjort der? Beirut har vært rammet av borgerkrig og har et sivilsamfunn som har gått i oppløsning. Men de har fått til mye med nesten ingen midler. Det bor 3 millioner mennesker i Athen, og bykassen var tom. Men de lagde en elektronisk plattform for god byutvikling, nesten uten penger. I Dehli har de kommet langt med smart city, og vi tar for oss den satsingen i India. De lager 100 smart cities i India, sier Erling Fossen.

Han mener Oslo kan lære mye av de aktuelle byene, og mener Osloregionen og de andre norske byene må få et bredere fokus enn det de har hatt den seneste tiden.

– Vi går helt konkret til verks og vil vise løsninger for byene. Vi vil ikke bare problematisere dem, sier Fossen. – F.eks vil Stig A. Jørgensen fra danske Lendanger Group vise hvordan nye bygg helt fysisk kan oppgradere materialer fra andre bygg i området.

London har også fått fokus på Oslo Urban Arena. Blant annet kommer Alistair Shaw fra Stanhope for å fortelle om transformasjonen av eiendommen BBC brukte før.

– Det er relevant også med tanke på hvilke muligheter som kommer med NRK-tomten på Marienlyst, sier Fossen.

Et annet prosjekt er Naked House, som trekkes frem som en løsning til Londons boligkrise.

– Boligene strippes, derav navnet, og deler av byggene overlates til beboerne å forme.

Videre vil Jones Lang LaSalles Rosemary Feenan fortelle om hvordan europeiske byer som Oslo har en konkurransedyktighet sammenlignet med store byer, og at investorer nå ser til mellomstore byer som raskere kan snu en utvikling. På JLL´s Investment Intensity Index, som ble lansert under Cannes i år, havnet overraskende Oslo helt på topp foran London.

Mener NRK vil spare stort på å flytte til Lillestrøm
Utvikling
Newsec-eier casher inn på proptech-salg
Tech
Forventer 300 mill for næringseiendommer (+)
Aktuelt
Bare 2013 er dårligere enn i år
Bolig
Forlanger 100 mill for gammel bygård (+)
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Vil være med på veksten
Aktuelt
Satser millioner på godt boområde (+)
Bolig
Nytt sviende tap for boligutvikler (+)
Analyse
Utleiers ABC – Del 27 – Særlige bestemmelser
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.