Nyheter

Flying start for ny meglersjef

I fjor høst tok han over roret for DNB Næringsmeglings kontor i Bergen. Nå kan Lars Erik Wirsching se tilbake på kontorets beste halvår gjennom tidene.

Lars Erik Wirsching er fornøyd med første halvår.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Ved utløpet av juni hadde vi allerede passert fjorårets omsetning på transaksjonsiden, sier leder for DNB Næringsmeglings bergenskontor, Lars Erik Wirsching.

– Vi har aldri hatt så høy omsetning og så godt resultat som vi har hatt i første halvår, sier Wirsching.

Takker for tilliten

Den positive utviklingen hos bergenskontoret skyldes flere ting, men Wirsching tror mye skyldes at selskapet har fått satt et godt team i Bergen og at samarbeid med oslokontoret på transaksjon og analyse har gitt dem et ytterligere løft på produktsiden mot markedet.

– Vi opplever forsterket tillit hos kundene. Vi har blitt en nær samarbeidspartner for en rekke toneangivende aktører i regionen. Slik tillit er ferskvare og noe som må vedlikeholdes kontinuerlig, og jeg er ydmyk over at så mange har vist oss denne tilliten, sier Wirsching.

Han trekker også frem at de har hatt en omorganisering av kontoret, hvor de blant annet har ansatt en ny medarbeider, samt satser mer på analyse.

– Personlig er det selvfølgelig veldig gøy å kunne vise til gode resultater. Som ny leder for avdelingen er det svært tilfredsstillende, sier Wirsching.

Med på mye

Ytterligere en faktor som bidrar til den gode farten på DNB-kontoret er en høy aktivitet i det bergenske transaksjonsmarkedet. Meglersjefen har oppsummert antallet bergensransaksjoner per første halvår og kommet til 14 transaksjoner og 2,9 milliarder i omsetningsvolum. Det er en håndfull flere enn i fjor, noe som bidrar til å løfte samlet volum med cirka 1 milliard kroner.

– Det er en fantastisk start på året. Volumet ligger cirka 1 milliard over det vi oppnådde i 2016, sier Wirsching, som legger til at de stod for en betydelig andel av disse transaksjonene.

Flere av transaksjonene er i budaksept og Wirsching kan derfor ikke være konkret på hvilke objekter det er snakk om.

Tviler på nytt rekordår

Den gode aktiviteten får likevel ikke Wirsching til å ta helt av. Han er fortsatt nøktern i forhold til det samlede transaksjonsvolumet for 2017.

– Utsiktene for andre halvår er meget gode. Vi ser ikke konturene av de store milliardtransaksjonene, men det er en rekke objekter i størrelsen fra 50 til 300 millioner kroner som skal ut i markedet. Vi tror at vi i år kommer til å havne et sted mellom 4,5 og 5 milliarder kroner. Gjør vi det, så har vi de siste tre årene hatt et transaksjonsvolm som ligger betydelig høyere enn det vi har sett tidligere. Det er derfor grunn til å si at vi har etablert et nytt normalnivå i Bergen. Dette nye normalnivået ligger på mellom 4,5 og 5 milliarder kroner, sier Wirsching.

Yielden kan bli presset nedover

Han forteller at flere investorer står klare til å kjøpe i Bergen og at det er et betydelig etterspørselsoverskudd etter de beste eiendommene.

– Det er klart at en del begynner å se på Oslo som dyrt. I Bergen kan de få høyere avkastning på lavrisikoeiendommer, sier Wirsching.

Primeyielden ligger cirka 100 punkter høyere enn i Oslo. Wirsching tror dette kan føre til at vi fremover vil se et yieldpress.

– Yielden på prime eiendommer ligger nå på 4,7, men vi tror at den kan gå ned mot 4,5 prosent. Men dette gjelder bare for de aller beste eiendommene, sier Wirsching.

Mener NRK vil spare stort på å flytte til Lillestrøm
Utvikling
Newsec-eier casher inn på proptech-salg
Tech
Forventer 300 mill for næringseiendommer (+)
Aktuelt
Bare 2013 er dårligere enn i år
Bolig
Forlanger 100 mill for gammel bygård (+)
Transaksjoner
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Vil være med på veksten
Aktuelt
Satser millioner på godt boområde (+)
Bolig
Nytt sviende tap for boligutvikler (+)
Analyse
Utleiers ABC – Del 27 – Særlige bestemmelser
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.