Lars Erik Wirsching er fornøyd med første halvår.

Flying start for ny meglersjef

I fjor høst tok han over roret for DNB Næringsmeglings kontor i Bergen. Nå kan Lars Erik Wirsching se tilbake på kontorets beste halvår gjennom tidene.

Publisert Sist oppdatert

– Ved utløpet av juni hadde vi allerede passert fjorårets omsetning på transaksjonsiden, sier leder for DNB Næringsmeglings bergenskontor, Lars Erik Wirsching.

– Vi har aldri hatt så høy omsetning og så godt resultat som vi har hatt i første halvår, sier Wirsching.

Takker for tilliten

Den positive utviklingen hos bergenskontoret skyldes flere ting, men Wirsching tror mye skyldes at selskapet har fått satt et godt team i Bergen og at samarbeid med oslokontoret på transaksjon og analyse har gitt dem et ytterligere løft på produktsiden mot markedet.

– Vi opplever forsterket tillit hos kundene. Vi har blitt en nær samarbeidspartner for en rekke toneangivende aktører i regionen. Slik tillit er ferskvare og noe som må vedlikeholdes kontinuerlig, og jeg er ydmyk over at så mange har vist oss denne tilliten, sier Wirsching.

Han trekker også frem at de har hatt en omorganisering av kontoret, hvor de blant annet har ansatt en ny medarbeider, samt satser mer på analyse.

– Personlig er det selvfølgelig veldig gøy å kunne vise til gode resultater. Som ny leder for avdelingen er det svært tilfredsstillende, sier Wirsching.

Med på mye

Ytterligere en faktor som bidrar til den gode farten på DNB-kontoret er en høy aktivitet i det bergenske transaksjonsmarkedet. Meglersjefen har oppsummert antallet bergensransaksjoner per første halvår og kommet til 14 transaksjoner og 2,9 milliarder i omsetningsvolum. Det er en håndfull flere enn i fjor, noe som bidrar til å løfte samlet volum med cirka 1 milliard kroner.

– Det er en fantastisk start på året. Volumet ligger cirka 1 milliard over det vi oppnådde i 2016, sier Wirsching, som legger til at de stod for en betydelig andel av disse transaksjonene.

Flere av transaksjonene er i budaksept og Wirsching kan derfor ikke være konkret på hvilke objekter det er snakk om.

Tviler på nytt rekordår

Den gode aktiviteten får likevel ikke Wirsching til å ta helt av. Han er fortsatt nøktern i forhold til det samlede transaksjonsvolumet for 2017.

– Utsiktene for andre halvår er meget gode. Vi ser ikke konturene av de store milliardtransaksjonene, men det er en rekke objekter i størrelsen fra 50 til 300 millioner kroner som skal ut i markedet. Vi tror at vi i år kommer til å havne et sted mellom 4,5 og 5 milliarder kroner. Gjør vi det, så har vi de siste tre årene hatt et transaksjonsvolm som ligger betydelig høyere enn det vi har sett tidligere. Det er derfor grunn til å si at vi har etablert et nytt normalnivå i Bergen. Dette nye normalnivået ligger på mellom 4,5 og 5 milliarder kroner, sier Wirsching.

Yielden kan bli presset nedover

Han forteller at flere investorer står klare til å kjøpe i Bergen og at det er et betydelig etterspørselsoverskudd etter de beste eiendommene.

– Det er klart at en del begynner å se på Oslo som dyrt. I Bergen kan de få høyere avkastning på lavrisikoeiendommer, sier Wirsching.

Primeyielden ligger cirka 100 punkter høyere enn i Oslo. Wirsching tror dette kan føre til at vi fremover vil se et yieldpress.

– Yielden på prime eiendommer ligger nå på 4,7, men vi tror at den kan gå ned mot 4,5 prosent. Men dette gjelder bare for de aller beste eiendommene, sier Wirsching.

Powered by Labrador CMS