Alfasetveien 11 ble solgt for 200 millioner kroner. (Foto: Google Street View)

Årlig avkastning på 19,9 prosent – salgssummen et rent pluss

Wikborg Holdings søsterselskap Eiendom AS tjente godt på investeringen i Alfasetveien 11. Nå er eiendommen solgt til Møller Eiendom for 200 millioner.

Publisert

– Jeg var veldig i tvil om vi skulle selge. Alfasetveien 11 har en tomt på 32 mål og et fotavtrykk på bare 8 mål. Plan- og bygningsetaten mener området på sikt kan bli egnet for boliger og tillater ikke utvidelser av næringsarealet. Men dette vi ta tid, derfor valgte vi å selge. Vi vil heller ta fatt i nye eiendommer som vi kan utvikle raskere, sier daglig leder Christen Wikborg i Wikborg Holding.

Både Wikborg Holding AS og Eiendom AS har 60 aksjonærer som nedstammer fra brødrene Tord, Thorolf og Erling Wikborg. Sammen med venner og kjente oppførte de tre brødrene i sin tid bygget på Kronprinsesse Märthas plass 1, også kjent som Solplassen, ved Oslo rådhus. Erling Wikborg var også gründer av advokatfirmaet Wikborg Rein.

Wikborg kjøpte andelen på 52,2 prosent i Alfasetveien 11 AS i 2009.

– Dette var på en tid da få ønsket å investere i næringseiendom. Man glemmer så fort, sier Wikborg med klar hentydning til dagens skarpe yielder.

Investeringen har gitt Wikborg-familien en årlig avkastning på 19,9 prosent inklusive renters renter.

– Vi har fått tilbake så godt som 100 prosent av egenkapitalen gjennom driftsperioden, forteller Wikborg.

Dermed er salgsbeløpet på 200 millioner kroner, fratrukket noe gjeld, et rent pluss for eierselskapet. Wikborgs andel av dette beløpet er altså 104,4 millioner.

– Ettersom avkastningen har vært utover det man kan forvente, men ikke antas å bli like god på kort til mellomlang sikt, velger vi å frigjøre midler, sier han.

I tillegg til Alfasetveien 11 har Wikborg i det siste halvåret også solgt sin 50 prosent andel i Solplassen Eiendom. Tilknyttede selskaper har dessuten solgt Kirkeveien 61 på Majorstuen og fire eiendommer rundt Bragnernes Torg i Drammen. De siste ble solgt fra selskapet Bragernes Invest Drammen AS til AVA Eiendom. Bragernes Invest har også over 60 aksjonærer – fra slekten Lyche.

– I det siste har renten bidratt til å skape verdier, men fremover er det avgjørende med aktivt eierskap for å oppnå god avkastning, mener han.

De familieeide selskapene har nå en betydelig kapitalbase til å gjøre nye kjøp, men Christen Wikborg påpeker at de ikke har hastverk.

– Nå er det sommer, smiler han.

Powered by Labrador CMS