Nyheter

Støtter norske arkitekter internasjonalt

Syv norske arkitektbedrifter får pengestøtte for å satse internasjonalt.

Haugen/Zohar Architects' prosjekt i Tel-Aviv.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Et samarbeid mellom Kulturdepartementet, Innovasjon Norge og Design og arkitektur Norge (DOGA) skal løfte norske arkitektbedrifter ut i verden. Syv norske bedrifter er blitt valgt ut til å delta på Arkitektur ut i verden, et program som skal styrke den norske arkitektbransjens internasjonale konkurransekraft og bidra til økt eksport. 10 millioner kroner skal brukes på prosjektet.

– De syv bedriftene har gjennomtenkte og realistiske ambisjoner og budsjetter som gjør det mulig å ta et steg ut i det globale markedet og bidra til økt verdiskapning her hjemme, sier Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge.

Bedriftene som er valgt ut er A-lab, Biotope, Haugen/Zohar Architects, Helen & Hard, Lund Hagem, Reiulf Ramstad Architects og Rodeo.

Programmet skal gi drahjelp for bedrifter som skal satse internasjonalt, men som ikke er veletablert internasjonalt. Oppstart er i august, og de utvalgte arkitekturbedriftene får kapital og kompetanse til å gjennomføre oppdrag internasjonalt.

– Norsk arkitektur er unik, ettertraktet og nytenkende. Norske arkitekter er kjent for å bruke bærekraftige materialer og gi rom til både det sosiale og estetiske. Dette programmet legger til rette for at flere kan få øynene opp for norsk arkitektur, sier Tor Inge Hjemdal, direktør for arkitektur i DOGA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
Skal behandle sak om badetomten på Stovner
Utvikling
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Selskapet bak MESH henter 40 mill
Tech
Her skal Fredensborg bygge boliger og næring
Bolig
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Bygger for 232 millioner kroner i Oslo øst
Aktuelt
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Foreslår mange hundre nye boliger på elvebredden (+)
Bolig