Haugen/Zohar Architects' prosjekt i Tel-Aviv.

Støtter norske arkitekter internasjonalt

Syv norske arkitektbedrifter får pengestøtte for å satse internasjonalt.

Publisert Sist oppdatert

Et samarbeid mellom Kulturdepartementet, Innovasjon Norge og Design og arkitektur Norge (DOGA) skal løfte norske arkitektbedrifter ut i verden. Syv norske bedrifter er blitt valgt ut til å delta på Arkitektur ut i verden, et program som skal styrke den norske arkitektbransjens internasjonale konkurransekraft og bidra til økt eksport. 10 millioner kroner skal brukes på prosjektet.

– De syv bedriftene har gjennomtenkte og realistiske ambisjoner og budsjetter som gjør det mulig å ta et steg ut i det globale markedet og bidra til økt verdiskapning her hjemme, sier Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge.

Bedriftene som er valgt ut er A-lab, Biotope, Haugen/Zohar Architects, Helen & Hard, Lund Hagem, Reiulf Ramstad Architects og Rodeo.

Programmet skal gi drahjelp for bedrifter som skal satse internasjonalt, men som ikke er veletablert internasjonalt. Oppstart er i august, og de utvalgte arkitekturbedriftene får kapital og kompetanse til å gjennomføre oppdrag internasjonalt.

– Norsk arkitektur er unik, ettertraktet og nytenkende. Norske arkitekter er kjent for å bruke bærekraftige materialer og gi rom til både det sosiale og estetiske. Dette programmet legger til rette for at flere kan få øynene opp for norsk arkitektur, sier Tor Inge Hjemdal, direktør for arkitektur i DOGA.

Powered by Labrador CMS