Nyheter

Stor interesse for Valle Wood

NCC har satt i gang byggingen av Norges største næringsbygg i massivtre uten leietakere. Men interessen for Valle Wood er stor hos leietakerne.

NCC Property Development-sjef Manne Aronsson mener Valle Wood blir viktig for utviklingen på Helsfyr.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

NCC Property Developments utbyggingsplaner på Valle tar for alvor form. Sist uke begynte eiendomsutvikleren utbyggingen av prosjektet. Administrerende direktør Manne Aronsson i NCC Property Development mener det 60 000 kvadratmeter store kontor- og servicebyggprosjektet på Helsfyr blir viktig for utviklingen av Helsfyr-området. Første byggetrinn er Valle Wood, Norges største næringsbygg i massivtre. Valle Wood er på 6700 kvadratmeter.

– Vi er ikke på Valle kun for å bygge kontorer, vi tar også et stort eierskap til utviklingen av området. Nå skjer det store forandringer som vil gjøre dette til en vital og levende del av Oslo, sier Aronsson.

Les også: Vil utvikle 60 000 m2 på Valle

Les også: Valle-kontrakt på 190 millioner

– Dette er et meget spennende prosjekt som er helt i tråd med NCCs visjon om å fornye vår bransje og utvikle bærekraftige løsninger. Valle Wood i massivtre er et nyskapende bygg for NCC, og vi gleder oss til å starte arbeidet. Valle Wood vil spare over 40 % CO2-utslipp sammenlignet med et oppdatert referansebygg. Det er viktige bidrag i fremtiden for byggenæringen, og er noe vi vil satse på, sier leder Are Strøm i NCC Building, som skal bygge Valle Wood.

Utleiesjef Bent Roar Ekse i NCC Property Development jobber med å finne leietakere til bygget. Han forteller om god mottakelse i markedet.

– Vi har interessenter på alle etasjene. Det er en god blanding av kreative bedrifter og de mer vanlige leietakerne, sier Ekse til Estate Nyheter.

Han forteller at prosjektet har etasjeflater på 1000 kvadratmeter, som også kan deles i to.

– Da passer bygget for mange brukere. Vi startet byggingen på spekulasjon og har flere dialoger løpende. Det beste er å få inn leietakere som har en miljøprofil. Vi vil ha brukere som ser at dette er et spesielt kvalitetsbygg, sier Ekse.

NCC Property Development jobber også med utleie av første etasje i trebygget. Der skal det blant annet komme en restaurant som også vil fungere som bedriftskantine.

– Vi vil også ha inn en blanding på gateplan. Apotek, frisør, dagligvarehandel og andre virksomheter kan være aktuelle der, sier Ekse.

Eiendomsarving gir gass (+)
Analyse
Bygger helsehus oppå parkeringshuset
Utvikling
Plutselig stoppet salget (+)
Bolig
Signerte avtale om Sundebygget
Utvikling
Ny byrådserklæring: Dette betyr det for bolig- og byutvikling
Aktuelt
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Softbank redder WeWork
Aktuelt
Krever saken forelagt bystyret (+)
Utvikling
Graver hotellrommene ned i bakken
Utvikling
Lars Ove (27) kontrollerer milliardverdier i eiendom (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.