Nyheter

Bensinstasjon blir storprosjekt

Daimyo Eiendom ønsker å bygge 42.800 kvadratmeter bolig og næring på en bensinstasjontomt ved Østre Aker vei i Oslo, tett på Økern senter.

Daimyo Eiendom ønsker høy utnyttelse og bygg opp til 12 etasjer. (Illustrasjon: Topic Arkitekter)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Dette er en tomt med veldig god beliggenhet i fremtidige Økern og med umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon, blant annet en ny trikkeforbindelse. For oss er dette en viktig tomt, og det er en omfattende jobb som skal gjøres fremover, sier administrerende direktør Espen Aubert i Daimyo Eiendom.

På vegne av selskapet har Topic Arkitekter og A-Lab bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for det 16 mål store planområdet. Av de innsendte dokumentene fremgår det at Daimyo Eiendom fortrinnsvis ønsker å bygge 42.800 kvadratmeter, hvorav bolig utgjør 13.500 meter. Alternativt vil selskapet oppføre ca. 60.000 kvadratmeter næring og handel.

– Tiltakshaver ønsker transformasjon av eksisterende bensinstasjonstomt til flerfunksjonell by med hovedvekt på næring/handel, høy grad av utnyttelse og mulighet for utbygging av boliger i tråd med føringer i Strategisk plan for Hovinbyen og VPOR Haraldrud. Planforslaget søker å koble sammen flere av Hovinbyens akser og delområder, skriver Topic Arkitekter.

Les også: Vil bygge 125 leiligheter i Oppegård

Prosjektområdet er definert av Østre Aker vei og tilhørende infrastruktur. Arkitektselskapet påpeker at dagens funksjon er bilbasert og at området oppleves som «ingenmannsland».

– Området representerer et manglende ledd mellom flere etablerte og framtidige bystrukturer, og vil preges av omfattende transformasjoner med fokus på å skape tett flerfunksjonell by. Prosjektet har en sentral rolle i å knytte sammen Hovinbyens ulike nabolag, påpeker Topic Arkitekter.

Dagens bensinstasjon tenkes i fremtiden flyttet ved gjennomført utbygging, forutsatt at Østre Aker vei og tilknyttet infrastruktur blir endret, noe som er et nærliggende tema. Det skal være mulig å beholde hele eller deler av dagens bensinstasjon mens utbygging av prosjektet foregår. Det skal også være mulig å integrere ny situasjonsstilpasset bensinstasjon i første etasje under ny bebyggelse.

Ifølge Aubert kommer Daimyo Eiendom til å gjennomføre dette prosjektet sammen med 1-2 strategiske partnere.

Dagens bensinstasjon. (Foto: Google Street View)
Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Øker leieinntektene, resultatet faller
Aktuelt
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Solid resultat med 363 millioner
Aktuelt
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse