Dansk senter for partikkelterapi ved det nye universitetssykehuset i Århus-

Vant arkitekturpris

LINK Arkitektur har vunnet den internasjonale arkitekturprisen WAN Future Projects Healthcare Award.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver selskapet i en pressemelding. Prisen ble gitt for prosjektet Dansk senter for partikkelterapi. Senteret fokuserer på kreftbehandling ved det nye universitetssykehuset i Århus.

Ifølge LINK Arkitektur ble prisen tildelt for «prosjektets nyskapende tilnærming til helsebygg. I sin vurdering fremhever juryen hvordan man gjennom arkitektur har klart å skape et humant og innbydende miljø for brukere og personal koblet med komplekse behov og avansert utstyr», skriver LINK i pressemeldingen.

Juryen trekker frem hvordan det indre atrium og integrering av dagslys skaper varme og hjemmekoselige omgivelser.

– Bygningen er, til tross for sin kompleksitet, bygget opp på en relativt enkel struktur, sier Duane Passman, leder for 3Ts og jury medlem.

– Bruk av dagslys i kombinasjon med det åpne atriet skaper en oversiktlighet og klarhet for brukerne av huset, sier jurymedlem Jean Mah, rektor og helseplanlegger hos Perkins + Will.

Direktør Mette Dan-Weibel i LINK Arkitektur er fornøyd med prisen.

– Utformingen av helsebygg kan også være en estetisk opplevelse, hvor sterile behandlingsmiljøer tones ned til fordel for sensorisk persepsjon og romopplevelse. Vi vet at arkitektur spiller en viktig rolle i pasientehelbredelse, sier Mette Dan-Weibel i en kommentar.

Powered by Labrador CMS