Nordea Liv har tro på Stavanger sentrum og kjøper sin første eiendom der.

Storkjøp i Stavanger

Nordea Liv har kjøpt en eiendom i Stavanger for 777 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Livselskapet har kjøpt Nykirkebakken 2 og Verksgata 1A i Stavanger. Kjøpesummen er 777 millioner kroner, noe som gir en yield på 5,5 prosent.

– Dette er vår første investering i Stavanger og vår største eiendomsinvestering noensinne. Leieinntektene vil løpende gi god avkastning og vi tror også potensialet for verdistigning på sentrumsnære eiendommer i Stavanger er godt, sier Nils Arne Gundersen, investeringsdirektør for eiendom i Nordea Liv.

Nordea Liv tar over eiendommen gjennom kjøp av to selskaper eid av Union Real Estate Fund og en an fondets coinvestorer. Nykirkebakken 2 og Verksgata 1A er en sammenhengende eiendom med kontor- og handelsarealer på ca. 20 000 kvadratmeter og 3000 kvadratmeter parkering. Eiendommen er fem etasjer over bakkenivå. Eiendommen er utleid på lange kontrakter og solide leietakere.

– Vi er meget tilfreds med å ha nådd frem med vårt bud på eiendommen. Vi har en langsiktig eierstrategi og investeringen i Stavanger vil være et godt tilskudd i vår portefølje, sier Nils Arne Gundersen.

Han mener sentrumseiendommene i Stavanger har holdt seg bra, mens markeder som Forus og andre områder utenfor sentrum har slitt mer med lavere aktivitet i oljebransjen.

– Leiemarkedet i Stavanger sentrum er relativt bra, med en ledighet på kun 5,5 prosent og leienivåer opp mot 2.600 kroner per kvadratmeter. Vi mener det er sannsynlig at leiemarkedet i sentrum vil forbedre seg ytterligere, og at prisene kommer tilbake til tidligere nivåer, sier Nils Arne Gundersen.

Det er Akershus Eiendom som har vært selgers rådgiver i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS