Utbyggerne erkjenner at prosjektet vil utfordre kommuneplanen og høyhusstrategien på høyder. (Ill.: White arkitekter)

Vil bygge høyt og lavt på Montebello

- Vi sier ja takk til begge deler. Forslaget ligger ikke midt i mellom, skriver utbyggerne om gigantprosjektet på den tidligere Statnett-eiendommen.

Publisert

Det er JM Norge og Miliarium Bolig som står bak de omfattende planene på den 57 mål store tomten, som er beliggende på Montebello. Selskapene kjøpte Statnett-eiendommen på Huseby-platået i 2014 for ca. 700 millioner kroner.

Nå har White Arkitekter AB, på vegne av eierselskapet Husebyplatået AS, bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten for prosjektet.

– Etter at Statnett har flyttet ut fra eiendommen på Montebello, gjøres tomten tilgjengelig for transformasjon og byutvikling. Vi ser muligheter for å etablere en bymessig utvikling på Montebello, skriver tiltakshaverne i bestillingen.

De viser til at tomten har stor kapasitet for etablering av m ange boliger og andre funksjoner, i direkte tilknytning til T-bane og store arbeidsplasser.

– I tillegg til å kunne svare på boligbehovet i Oslo, vil en tett boligutbygging i dette området også kunne bidra positivt til utvikling av Montebello som sted, hevder utbyggerne i forkant av den forestående reguleringssaken.

De mener at Montebello har utviklingspotensial og burde vurderes på linje med kategorien «stasjoner på banenett».

– Planområdet ligger i umiddelbar nærhet til Montebello T-banestasjon, og har kapasitet til et anselig antall boliger. På Montebello ønsker forslagsstiller å tilrettelegge for høy utnyttelse tilgrensende en nylig utvidet T-banestasjon, heter det.

Utbyggeren erkjenner at størrelsen på prosjektet på utvalgte steder vil utfordre kommuneplanen og høyhusstrategien på høyder.

– Montebello er pr i dag ikke utpekt som et prioritert utviklingsområde i kommuneplanen, men med sin kapasitet og størrelse vil vi argumentere for at det vurderes som et slikt prioritert område, skriver utbyggerne.

De argumenterer også med at forslaget balanserer noe av veksten og utbyggingspresset fra andre deler i byen til Montebello. Så gjenstår det selvsagt å høre hva beboerne på Montebello måtte mene om dette.

– I Norge, i Oslo og på Montebello er tilgang til fjordutsikt og nærhet til naturen svært attraktive kvaliteter for mange. Vår masterplan realiserer disse høyt ønskede kvalitetene for flere, skriver prosjekt-teamet i en presentasjon.

Av den samme presentasjonen fremgår det at utbyggerne legger opp til en høy kontrast mellom det høye og det lave på Montebello: ”Vi sier ja takk til begge deler. Forslaget ligger ikke midt i mellom.”

– Bebyggelsens form har konsekvenser for livet mellom husene, områdets bykvalitet. Ved en kombinasjon av lave og høye bygninger oppnår vi det beste av to verdener – stor nok tetthet til å skape et blomstrende lokalsamfunn beliggende tett ved en T-banestasjon og et nabolag med en menneskevennlig skala som tilbyr attraktive gater, offentlige rom og parker, skriver utbyggerne.

 

 

 

 

 

 

 

 

Illustrasjon; White arkitekter

 

Illustrasjon: White arkitekter.
Powered by Labrador CMS