Nyheter

R8 Group kjøper Arkaden Skien Storsenter

R8 Group blar opp 145 millioner kroner når de kjøper Arkaden Skien Storsenter fra Nordea Liv.

R8 Group skal få liv i Arkaden Skien Storsenter.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Telemark-baserte R8 Group har tatt på seg en formidabel jobb når de nå kjøper Arkaden Skien Storsenter fra Nordea Liv. Salgssummen på 145 millioner kroner er over 60 prosent lavere enn verdsettelsen på 400 millioner kroner for rundt syv år siden.

– Det er et krevende case. Bysentrum i mange små norske byer har hatt det tøft, og det har også kommet et nytt kjøpesenter som har konkurrert med Arkaden. Eierne har sittet i Bergen og forvaltningen har vært gjort fra Oslo. Vi må gi senteret masse energi, omsorg og kjærlighet og være tett på, sier adm. direktør Emil Eriksrød i R8 Property til Estate Nyheter.

R8 Property skal ta over alle senterfunksjonene og bruke egne ressurser drift, forvaltning og utleie.

– Det å eie et kjøpesenter er utfordrende hvis man ikke har lokal forankring. Men vi skal snu Arkaden på rekordtid. Sammen med eksisterende og nye leietakere skal vi skape framtidens storsenter. Aldri har kundene vært mer oppdatert og hatt en større appetitt på komfort og service. Varer i hyllene er ikke lenger nok, gode restaurant-konsepter og underholdningstilbud vil være essensielt. Ved å tilby mer enn bare butikker, vil vi også tiltrekke oss kunder fra andre steder enn det umiddelbare nærområdet, sier adm. direktør Emil Eriksrød i R8 Property.

Daglig leder i R8 Management Ronny Sundvall har jobbet i flere år som senterleder i Herkules Storsenter i Skien. Han vil ha en leietakermiks med butikker, restauranter, service-, trenings-, underholdnings- og velværetilbud som styrker hverandres konsepter.

– Vil skal skape et senter kundene ikke bare besøker, men aktivt benytter. Arkaden skal bli et bysenter der folk møtes, er sosiale og aktive – og foretar både planlagte og impulsive kjøp” av et bygg viser hvordan Telemark utfordrer verden, sier Ronny Sundvall

Bysentrum over hele landet har råtnet på rot de siste 10-15 årene. Folk vil ha byene tilbake! I Skien kjenner vi virkelig engasjementet og det er utrolig inspirerende. Der kjøpesentre utenfor byene ofte får skylden for å utarme sentrum, skal Arkaden bli selve hjertemuskelen i “nye” Skien sentrum med utsikt mot det unike vannspeilet, sier Eriksrød.

Arkaden Skien Storsenter har et bygningsareal på 37 404 kvadratmeter og et salgsareal på 15 341 kvadratmeter. Det er 5900 kvadratmeter kontor i bygget som ble satt opp i 1980 og totalrehabilitert i 2006. Blant de rundt 20 leietakerne finner vi selskaper som Apotek 1, Cubus, Euro Sko, Gjensidige Forsikring, Hennes & Mauritz, Narvesen, Nille, Norli, Rema 1000 og Sport 1.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir sjef i Fritzøe Eiendom
Karriere
Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo
Juss
Boliger for 10 milliarder kroner ga rekord
Aktuelt
Sosiale medier tar over boligsalget
Tech
Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet
Aktuelt
Se alle Pluss-saker
Storkjøp for nesten en halv milliard (+)
Transaksjoner
Flere boligblokker på Bekkestua
Bolig
Har hentet 1,6 milliarder til eiendomskjøp
Aktuelt
Slipper å bruke hele eiendommen til barnehage – vil bygge 130 boliger (+)
Bolig