Verditaksten er basert på forutsetningen om en best mulig kommersiell utnyttelse.

Til salgs for 338 millioner

Skifte Eiendom legger ut historisk kvartal ved Akershus festning for salg. Prisen er basert på en kombinasjon av bolig, handel og hotell.

Publisert Sist oppdatert

Det er en svært sjelden godbit i eiendomsmarkedet som Skifte Eiendom snart legger ut for salg. Myntgata 2 har et tomteareal på hele 12,7 mål og er sentralt beliggende i Kvadraturen, samtidig som eiendommen er noe tilbaketrukket fra trafikk og folkemasser.

Selve bygningsmassen har et bruttoareal på 11.975 kvadratmeter.

Det er imidlertid sterke bindinger på denne eiendommen. Statlige instanser har, i henhold til Statens avhendingsinstruks, muligheter til å overta eiendommen til markedspris.

Hvis ingen statlige instanser har behov for eiendommen, får Oslo kommune mulighet til å kjøpe den på samme vilkår. Kommunen har allerede signalisert sin interesse og vært på befaring, ifølge Eli Heggelund, prosjektleder for rådgivning og salg i Skifte Eiendom.

Markedsprisen tilsvarer verditaksten, som er fastsatt til 338,2 millioner kroner av DTZ Realkapital. Samtidig har OPAK stått for bruttoarealberegningen og undersøkelse av byggenes tekniske tilstand.

– Jeg føler at DTZ har kommet frem en riktig verdi, sier Heggelund.

Hun forteller at verditaksten er basert på forutsetningen om en best mulig kommersiell utnyttelse av eiendommen. Det innebærer en kombinasjon av boliger, handel og hotell.

Dette er selvsagt langt unna kjernevirksomheten til offentlige instanser, som får førsterett til å kjøpe eiendommen. Til dette sier Heggelund av eiendommen ikke er ferdig regulert ennå, slik at kjøperen må sette i gang en reguleringsprosess.

Det ligger uansett i kortene at hvis en offentlig instans kjøper eiendommen for å bruke den til kontorvirksomhet, blir prisen temmelig høy når utgangspunktet for verdifastsettelsen er en hovedtyngde av boliger.

Statlige instanser som vil melde sin interesse, må gjøre dette innen 16. februar 2017.

Med unntak av den såkalte Tyskerbrakka er byggene i Myntgata 2 vernet. Brakka kan rives og erstattes av et nybygg på 6.000 kvadratmeter, slik at det totale bygningsarealet totalt blir på 11.029 kvadratmeter.

– Myntgata har en fantastisk beliggenhet, sier Heggelund, som tror at en blanding av boliger og handel kan bidra til å skape liv i Kvadraturen.

Hun har så langt ikke har fått noen henvendelser fra statlige instanser som er interessert i eiendommen. Det var i april i fjor beslutningen ble tatt om å selge eiendommen, men taksten foreligger altså først nå.

Powered by Labrador CMS