Det kan bli en stor bolig- og næringsutvikling på Kjeller. (Foto: GAD/Wikimedia. Lisens: CC BY-SA 4.0)

Aspelin Ramm kjøper på Kjeller

Aspelin Ramm har kjøpt 100 mål tomt på Kjeller i Lillestrøm.

Publisert Sist oppdatert

Det er Romerikes Blad som skriver om AIMs salg av den første delen av en kjempetomt på Kjeller. Etter det avisen erfarer er det Aspelin Ramm som kjøper 100 dekar tomt og 26 000 kvadratmeter eiendomsmasse, for å utvikle området med hovedvekt på bolig- og næringsutvikling.

AIM leverer vedlikehold, reparasjoner og modifikasjonsservice for fly, helikopter, komponenter og annet utstyr for både Forsvaret og andre militære og sivile organisasjoner. Den statlige virksomheten har vært på Kjeller i mange år, og sitter på store tomteareler.

– Vi driver ikke med eiendomsutvikling, det får andre gjøre, sa styreleder Jan Erik Korssjøen i AIM Norway til Romerikes Blad.

Hele området som AIM skal selge er på til sammen 1100 dekar. Det kan utvikles en helt ny by eller bydel fra start i et område som er større enn dagens Lillestrøm sentrum. Politikerne har vedtatt at Kjeller skal fases ut innen utgangen av 2022. AIM har sikret seg mulighet for å leie lokalene på tomten som er solgt.

– Det er et punkt om tilbakeleie i avtalen med kjøper. Kontrakten har 12 måneders oppsigelse og betyr tilbakeleie av lokalene for AIM etter behov og inntil utgangen av desember 2023, forklarer adm.dir. Ove Haukåssveen ved AIM.

Det er Moment Eiendom som har vært megler i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS