FULLT UTLEID: Sørkedalsveien 8 på Majorstua.

Ferdigstiller første fase av RIFT Colosseum på Majorstua

Stor-Oslo Eiendom overleverte fredag de første seks etasjene til konsulentselskapet Bouvet i henhold til leiekontrakten som ble signert for to år siden.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er stolte av å ha fått til dette gjennom et godt samarbeid med entreprenør Skanska. Det har vært en tøff fremdrift. Statoil Fuel and Retail flyttet ut i juli 2015 og vi startet med rivearbeidene i august i fjor. Totalt en byggetid på 15 måneder, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom.

Fullt utleid og leiligheter solgtSamtidig som de første arealene ferdigstilles har Stor-Oslo Eiendom også fått leid ut de siste arealene slik at bygget nå er fullt utleid.

– Vi har fylt bygget med solide leietagere og vi er sikre på at bygget blir et viktig næringssenter i årene som kommer. Totalt har vi nå leid ut ca 14000 kvadratmeter næring. I et relativt tungt utleiemarked er vi fornøyd med å komme i mål med dette sammen med utleiemegler Union. Leietagerne flytter nå inn fortløpende etter hvert som lokalene blir ferdigstilt i 2017. Samtidig er alle leilighetene nå solgt og vi starter overleveringen av leilighetene i juni neste år, sier Grimstad.

Les også: – Voldsom respons

Delt i to– Dette har vært et spennende prosjekt hvor vi valgte å gå for noen radikale grep for å skape god arkitektur og gode byplanmessige grep.Det gamle hovedkontoret til Statoil er blitt delt i to med en ren kontorlamell og en boliglamell med utadrettet butikker på bakkeplan.

Les også: Stor-Oslo Eiendom selger på Majorstua

– På denne måten viderefører vi lamellstrukturen i Sørkedalsveien og skaper gode siktlinjer og en offentlig gjennomgang fra Sørkedalsveien til Colosseum Kino. Dette prosjektet er et godt eksempel på hvordan den nye kommuneplanen vil påvirke utviklingen i byen. Vi har fulgt målsetningene til planen og brukt den aktivt for å nå våre mål. Vi legger til rette for en høy utnyttelse ved trafikknutepunkt og legger til rette for 50 prosent bolig og 50 prosent næring/kontor.

– I tillegg får vi en god byutvikling med gode byrom og mer aktivitet på gateplan gjennom døgnet. Jeg er sikker på at de fleste er enig i at dette bygget er et løft for Majorstua i forhold til det gamle 80-tallsbygget som stod her og den lite sjarmerende bensinstasjonen som vendte ut mot veien. Vi vil ha mennesker og kafeliv på fortauet her, ikke biler og bensinstasjon, fastslår Grimstad.

– Dette er et prosjekt som passer oss godt. Vi liker byutviklingsprosjekt med både næring og bolig og liker de nye utfordringene som kommuneplanene gir oss, avslutter han.

 

Powered by Labrador CMS