Nyheter

På bunn i coworking

Norge ligger milevis bak London når det gjelder coworking, men nå kommer veksten i Oslo.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er i Akershus Eiendoms seneste utleiebilag at næringsmegleren ser nærmere på coworking. Mens kontorhotell og coworking utgjorde 10 prosent av Londons kontorlokaler i 2015, var andelen bare 0,4 prosent i Oslo. Norge ligger langt bak markeder som London, Stockholm og København.

– Vårt anslag er at det var etablert og signert rundt 30 000 kvadratmeter innenfor kontorhotell og coworking i Oslo ved utgangen av 2015. Fra januar til oktober i år ble dette nær doblet med et tillegg på 25 000 kvadratmeter. Videre vekstpotensial kan illustreres ved at kontorhotell og coworking skulle utgjort 800 000 kvadratmeter i Oslo for å oppnå samme andel som London. Internasjonalt har dette markedet sett en tilnærmet årlig dobling i mange år. Nå skjer det samme i Oslo, sier analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom i en artikkel i utleiemagasinet.

I Oslo er MESH en av pionerene innenfor coworking. I tillegg til lokalene de har i Tordenskiolds gate 3, har de også leid 5800 kvadratmeter fra SpareBank 1 i Tordenskiolds gate 2. Nå er også Regus på banen innenfor coworking med sitt Spaces-konsept. Spaces skal leie 6200 kvadratmeter i Tollbugata 8 i Kvadraturen.

– Teknologi har visket ut alle grenser. Hvor man jobber er plutselig blitt uviktig, det er hva man gjør som betyr noe. Teknologi har også bidratt til at arbeid og fritid flyter over i hverandre, og det stiller nye krav til fleksibilitet for ansatte. Dessuten kommer en ny generasjon inn på arbeidsmarkedet som har vokst opp med at oppgaver ikke er knyttet til en bestemt arbeidspult, sier Thomas Weeden i Regus Norge til Akershus Eiendoms utleiemagasin.

(Foto: WeWork)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fikk over 200 mill. for 270 p-plasser på Sørenga (+)
Transaksjoner
Hva bør selger gjøre om kjøper trekker seg fra en bindende avtale?
Juss
Wiederstrøm styrker staben
Karriere
Passerer snart 20 milliarder
Aktuelt
Økte byggekostnader i boligmarkedet
Play
Se alle Pluss-saker
Vant Cityprisen 2019
Aktuelt
Nejra Macic vant pris for de unge og lovende
Karriere
Fortsetter krangelen om bilfritt byliv
Aktuelt
Fikk kontrakt på 368 millioner kroner
Aktuelt