STORT POTENSIAL: - Det er behov for mer aktivitet i dette området, samtidig som vi her får med oss en 70 mål stor tomt, sier Bulk-sjef Peder Nærbø om selskapets siste kjøp på Berger.

Bulk bunkrer opp med mer logistikk

Sammen med seks andre investorer har Bulk kjøpt Berger Terminal for rundt 315 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har jobbet mye med logistikk i ti år, og vi ser at dette området på Berger har en spesielt god beliggenhet, sier konserndirektør i Bulk, Peder Nærbø, som en forklaring til hvorfor de sammen med seks andre investorer har lagt over 300 millioner kroner på bordet for å sikre seg det 16-17.000 kvadratmeter store logistikkbygget på Berger.

Bulk har de siste årene bygget seg opp til å bli en betydelig logistikk-aktør og de har nå cirka 280.000 kvadratmeter i Norge og Sverige.

Les også: To nye avtaler for Bulk

Stor tomtDet er Ness, Risan & Partners som er selger av eiendommen med adresse Gneisveien 3, og det er Arctic Securities som har tilrettelagt salget. Med på kjøpet følger en tomt på nesten 70 mål, noe som innebærer et betydelig utviklingspotensial.

– Det er litt ulikt oss som utvikler å kjøpe en kontantstrømeiendom av denne typen til en yield under 6 prosent, men vi ser en betydelig oppside for denne eiendommen. Det er behov for mer aktivitet i dette området, samtidig som vi her får med oss en 70 mål stor tomt, sier Nærbø, som legger til at dette er indrefileten når det gjelder beliggenhet for logistikk.

Les også: Bulk kjøper mer

Betydelig potensialBulk eier fra før flere logistikkeiendommer i det samme området, blant annet Gneissveien 16, 18, 30, 32, 34 og 40, samt Bølerveien. Med nybygget har de dermed åtte eiendommer i området, og samlet teller porteføljen i dette området nå nesten 90.000 kvadratmeter, pluss tomter for utvikling.

I den siste transaksjonen står Bulk sammen med Akershus Energi bak 25 prosent av transaksjonen, noe som betyr at de seks andre investorene står for 75 prosent. Hvem disse er er foreløpig ikke kjent.

Dagens leietaker i bygget er DHL.

– De er en spennende leietaker som vi gleder oss til å jobbe med for å se på fremtidige behov og løsninger. Samtidig ser vi også et stort potensial for eiendommen den dagen de bestemmer seg for at de er ferdige hos oss, sier Nærbø.

Les også: Bulk selger lagerbygg i Ski

Powered by Labrador CMS